Igrajmo se balonima

Iako nam meoeorolozi predviđaju dugo toplo ljeto, proteklih dana bilo je dosta kiše, pa su mališani bili osuđeni na igru u zatvorenom prostoru. Kada nemate ideja kako ih zabaviti u kući ili stanu, kupite nekoliko balona i igra može početi!

Ove igrice odlične su za malo veće zatvorene prostore i za veću grupu djece, ali dobro će poslužiti i u vašem domu.


Konobari

Dajte djeci pladanj ili poslužavnik. Balone ispunjene zrakom stavite u neku veliku kutiju ili košaru za veš. Košaru potom stavite na jedan kraj sobe gdje će biti start, a na drugom kraju sobe označite cilj i stavite na njega praznu kutiju ili drugu košaru.

Djeca imaju za zadatak u što kraćem vremenu prenijeti na pladnju sve balone iz košare na startu u košaru na cilju.

Ako balon padne s pladnja, mališan se mora vratiti na start i krenuti ponovno. Kada dođe s balonom na cilj, dijete mora balon s pladnja precizno ubaciti u praznu kutiju ili košaru.

Onaj klinac koji u najkraćem roku preseli sve balone je pobjednik!

Potraga za dinosaursovim jajima

Prije početka igre napunite balone zrakom i to 3 ili 4 balona iste boje za svako dijete koje sudjeluje u igri. Potom balone sakrijte po stanu ili kući te djeci zadajte zadatak da krenu u potragu za “dinusaursovim jajima”.

Mjerite im vrijeme. Onaj mališan koji prvi donese sva tri svoja balona je pobjednik.

Igru ćete napraviti zanimljivijom, ako ne napravite sve balone iste veličine, kako bi to djeca očekivala. Balone ne skrivajte na mjestima opasnim za djecu.

Odbojka u kuhinji

Postavite platnenu traku u jednoj od prostorija gdje ima najviše mjesta, a kako bi se klinci mogli preko nje dodavati balonom uz neka određena pravila i bodove.

U ovoj balonskoj odbojci, balon ne smije pasti na pod. Svaki puta kada balon dotakne tvrdu površinu, suparnički igrač dobiva po jedan bod. Tko više puta pogriješi, imat će manje bodova.

Igra se do 21 boda.

 

Izvor: klinfo.hr

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!