Ipak se čuje i vidi – Klupa podrške dojenju u Požarevcu

Požarevac, parkić ispred pošte. Početak aprila 2018.


“Ovaj park je uradila Nivea to je poklon gde smo mi Pozarevljani glasali i eto sta neka deca rade ili vec ko i nista se ne preduzima.” – Тина С.

“Ovu fotografiju sam dobila početkom aprila 2018. i zagubila mi se među porukama u inboxu. Danas sam je ponovo našla i objavljujem je uz poruku ove majke. 
Nažalost ovo nije usamljen slučaj da se ovako lomi i uništava  U današnje vreme se zaboravilo na to da su klupe, kao i još mnoge druge stvari, naše zajedničke i da se trebaju čuvati. Danas nažalost preovladava ono: “Nije moje pa ću da ga uništim”. 
Jeste naše je, zajedničko, svih nas. Tek kada se to shvati i prihvati imaćemo pristojnije klupe, fino sređene parkove, obale reka, jezera… Ne treba mnogo da se to postigne. Treba samo čuvati ono što je zajedničko, za sve nas.
Hvala Vam draga na slici. Nadam se da će neko od nadležnih popraviti ovu klupu i da ćemo se još videti u ovoj akciji sa istog mesta.
Predivni ste oboje i samo tako nastavite.
Moja podrška dojenju – Tereza Kiš Miljković

#Pozarevac #Nivea #MojaPodrskaDojenju

DVA MESECA KASNIJE

Kako prenosi Hit radio u Požarevcu je pomenuta klupa zamenjena novom, a biće postavljeno još njih. Bravo za Parking servis u Požarevcu, dajete odličan primer. Evo teksta i fotografija:

Po ugledu na velike gradove, požarevački Parking servis kao društveno odgovorno preduzeće poklonio je svojim sugrađankama i najmlađima, klupu za mame i bebe. Kako nam je rekla direktorka preduzeća Marija Papović, klupu su izradili zaposleni u Parking servisu, a u narednom periodu biće postavljene klupice na još par lokacija u Požarevcu.

“Obzirom da se na osnovu podataka Svetske zdravstvene organizacije UN, Srbija nalazi na dnu lestvice po pitanju dojenja, da se majke ustručavaju prilikom podoja u gradu jer i nije bilo nekih predviđenih mesta za tu namenu, Parking servis je ovim gestom hteo da da doprinos podizanju natalita”, kaže Papović.

[wp_ad_camp_1]

U planu je postavka klupa za mame i bebe  u Ljubičevu i na Čačalici, a ove lokacije su odabrane sa razlogom jer se veliki broj roditelja okuplja baš na ovim mestima.

Papović je dodala, da su klupe ručno izrađene od strane zaposlenih u Parking servisu. Milutin Bosić i Nikola Savić zaposleni su kako kaže, patentirali ovaj poklon iz njihovog preduzeća.

Glavna sestra pedijatrije u OBP, Nataša Veljković govorila je o značaju dojenja.

Ne zaboravite “Sve KLUPE su klupe ZA DOJENJE” ali mi prija da vidim da se i ovakve, recimo posebne, klupe pojavljuju ali samo ako ih postavljaju firme i pojedinci koji nemaju veze sa proizvodnjom i prodajom hrane i predmeta koji ometaju dojenje.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!