Kako kuvanje kafe prekida mleko?

Moram da podijelim nešto sa vama.

Prije skoro mjesec dana, tačnije 3 nedelje, komšinica se porodila, rodila zdravo napredno dijete u terminu koje je odmah počelo sisati. Nije imala nikakvih problema, čak ni sa grčićima. Stalno mi je pisala, lijepo spava, lijepo sisa, normalna stolica, nema grčića i slično.

ringlaPrije 3 dana, javlja se ona meni koje ad mlijeko je najbolje. Ja u čudu, što sad ad, kad….. Kuvala je kafu i kanulo joj je mlijeko na upaljenu ringlu i provrelo tj. isparilo mlijeko i tako joj je mlijeko nestalo (???). Kad sam je pitala kako je moguće da mlijeko tako nestane, kaže beba non stop na sisi, non stop plače, grči se i nikad nije sito. Kad sam joj ja rekla možda su grčići, možda je skok, možda beba sebi navlači više mlijeka, njen odgovor je da je mlijeko kanulo i kako je isparilo sa ringle,tako i iz dojke, a da nije isparilo imala bi mlijeka (???). I kao, doktor joj je dao tablete za zaustavljanje laktacije.

Kad sam je pitala zašto tablete, kad je već mlijeko jelte isparilo, rekla mi je da doktor zna bolje od nas dvije i da treba i ja da pripazim šta mi stariji (čitajte svekrva) priča, jer je to sve istina.

Moja mala sad ima 8 mjeseci, a prije 2 mjeseca joj izbijao prvi zubić, pa je imala malu temperaturu, na šta je meni moja svekrva rekla da je bacim u kravlju balegu i da će temperatura odmah da spadne……..toliko o tome.

Ne znam da l' je ovo smiješno ili žalosno, ali nije moje da se miješam, nek je dijete živo i zdravo.

anonimno – “Moja podrška dojenju”

[wp_ad_camp_1]

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!