“Koristila sam majčino mleko kao tretman za akne. Evo šta se dogodilo”

Akne su jako neprijatan problem na koži i oni koji ih imaju trude se na sve načine da ih se reše. Ipka verovatno ovo nisu probali. blogerka Kristin Kolins Džeskon probal je tretman majčinim mlekom. Ovo je njeno iskustvo.

cisto lice

Nemam problem sa tim da stavim svašta na lice ne bi li imala čistu i lepu kožu. I jesam svašta probala. neki od tih “tretmana” zaista jesu imali odlične rezultate. Kada sam čula da majčino mleko može da se koristi kao tretman protiv akni, nisam mogla da verujem koliko sreće imam. Moja se upravo porodila i ispumpavala je mleko na svaka dva sata. Medical Daily tvrdi da je laurinska kiselina u majčinom mleku ono što to mleko čini najboljim lekom za kožu sklonu aknama. Odlučila sam da probam da li je to zaista tako. Evo kakvo je moje iskustvo.

KAKO SAM DOŠLA DO MAJČINSKOG MLEKA

Moja sestra je jedna od najskeptičnijih osoba koje poznajem. Bilo kakav razgovor o telesnim tečnostima završavao se tako što bi ona izašla iz sobe, pa sam bila jako iznenađena kada je rado pristala da mi da malo svog mleka. “Koliko ti treba?”, pitala me je i otišla u drugu prostoriju da ispumpa mleko.

KAKO OČITITI LICE MAJČINIM MLEKOM?

Dok su se na mom licu nizale bubuljica za bubuljicom, ja sam odlučila da istražim kako mogu da iskoristim majčino mleko za negu lica. Izgledalo je jednostavno: naneću majčino mleka direktno na lice, ostaviću ga da deluje nekoliko minuta, a zatim obrisati lice toplom vodom. Odlučila sam da ga koristim kao primarno sredstvo za čiščenje, a potom kmoju kremu od jojobe i čaja od lavande.

PRVO ČIŠČENJE

Došlo je vreme da stavi mleko prvi put na lice. Bila sam malo uplašena/zgađena pa sam oklevala celo jutro. Moja sestra nije mogla da veruje da mi se gadi njeno mleko u odnosu na to šta sam sve stavljala na lice. Ipak, stavila sam mleko na lice i vrat, pažljivo nanela i na deo oko ušiju gde imam stalne sitne bubuljice zbog kose. Mleko je bez mirisa i imalo je mnogo prijatniju teksturu nego što sam mislila da će, pa sam šetala po kući samouvereno sa licem pokrivenim mlekom.

MOJE LICE PRVOG DANA

Odlučila sam da ostavim mleko na licu pet minuta. Izbegavala sam zgroženi izraz lica mojih roditelja, ali sam osetila kako se mleko suši na mojim bubuljicama. Malo sam se plašila da će mi lice biti suvo nakon tretmana. Obrisala sam lice toplom, vlažnom krpom, a zatim isprala mlakom vodom. Onda sam nastavila sa svojim uobičajenim rutinama nege kože preskačući toner. I onda…

[wp_ad_camp_1]

BEZ REZULTATA

Sledećeg dana, otišla sam do frižidera i uzela još majčinog mleka. Odlučila sam da ostavim mleko na licu tri minuta i koristim mleko ponovo u večernjim satima. Možda mi je potrebno više mleka ili su možda krofne koje sam pojela bile loša ideja, pa ništa ne može da zaustavi velike bubuljice da se razviju na mom licu. Ipak, bila sam posvećen majčinom mleku i nerado sam odbila da koristim bilo koji od mojih uobičajenih preparata protiv bubuljica.

OBEĆAVAJUĆI TREĆI DAN

Trećeg dana bilo je napretka. Probudila sam se i odmah otišla u kupatilo do ogledala. Bubuljice na mojim obrazima bile su manje i suve, a ostatak mog lica nije bio suv. Nisam mogao ni da osetim sitne bubuljice kod ušima pod prstima prstima i to je nešto zbog čega sam bila jako srećna. Do ovog napredka došlo je zato što sam odlučila da tretman mlekom radim pet dana. Ako je ovako posle tri dana, videćemo kako će da bude na kraju petog.

DRASTIČNA PROMENA

Četvrti dan je bio divan dan. Bila sam oslobođena od bubuljica. Čeznula sam da napravim selfi. Bubuljice na mom obrazu više nisu bile upaljene i sve što je ostalo je blagi ožiljak za koji verujem da bi mogao biti mnogo veći da nisam koristila mleko. Nastavila sam sa mojim jutarnjim/večernjim ritualom majčinog mleka i predložila mojoj sestri i prijateljima da bi trebalo da isprobaju ovaj novi čudotvorni prirodni lek.

ŽELIM JOŠ MLEKA

Zamolila sam sestru da mi da jošp mleka. Malo me je bio strah hoće li mleko izdržati od njene do moje kući jer nas deli nekoliko csati puta, ali setra mi je objasnila da sveže majčino mleko može da preživi šest sati bez frižidera, dok mleko u frižideru može da preživi četiri dana. Nastavila sam da čistim lice majlinim mlekom i definitivno ću to raditi dok god ga imam.

M.B. | Foto: Copyright: instagram/trickdaddysregrets
izvor: zena.blic.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!