Majka izdajala mleko za vreme Ironman 70.3 trke, sve se može kada ima želje i volje!

Pre nego što pročitate ceo tekst i odgledate snimak, za sve one koji nisu upoznati sa tim šta je uopšte Ironman 70.3, evo kratkog pojašnjenja preuzetog sa stranica Wikipedije:

Ironman 70.3, takođe poznat i kao pola Ironman-a, je serija triatlona na duge staze organozovan od strane World Triathlon Corporation (WTC). “70.3” se odnosi na ukupnu pređenu razdaljinu u miljama (113.0 km), a koja se sastoji od: plivanja 1.2 milje (1.9 km), 56 milja (90 km) vožnje biciklom i 13.1 milju (21.1 km) trčanja. Svaka od ovih pređenih dužina puta, plivanja, vožnje bicikle i trčanja, je polovina onoga što se radi u okviru Ironman Triathlona.”

Tridesetčetvorogodišnja žena, aktivni pripadnik Air Force Airman-a, postigla je svoj lični rekord u okviru takmičenja Ironman 70.3 – a uz to je imala vremena da dok trči izdaja svoje mleko, za sina starog sedam meseci.

Jaime Sloan, koja je rodila svoje drugo dete u Martu ove godine, planirala je da koristi izdajalicu za vreme kratke pauze ali je nakon završenog segmenta koji obuhvata vožnju biciklom (90km) shvatila da ide ka svom najboljem vremenu ikada.

[wp_ad_camp_1]

“U momentu kada sam silazila sa bicikle znala sam da moram da izdajam mleko.” rekla je Sloan, koja je do sada završila dva Ironman-a od po 140,6 milja, za Kennedy News & Media. “Ali sam išla i ka svom ličnom rekordu jer sam deo vožnje bicikle odradila odlično. Tada sam pomislila “Izdajaću se dok trčim.”

Sloan, koja je i inače izdajala za vreme treninga, je rekla da se plašila diskvalifikacije zbog politike zabrane nagosti u okviru Ironman-a i korišćenja pelene koju je držala preko gornjeg dela tela, ali dočekale su je samo pozitivne reakcije ostalih takmičara.

“Većunu vremena nisam znala ni da li su ljudi primetili mada je bilo nekih pogleda od strane žena ali su bili sa osmehom. Čak su mi dva muškarca prišla da me pitaju da li sam dobro. Pretpostavljam da je to zato što sam se pokrila tako da na prvi pogled deluje kao da sam se povredila. Ali kada su videli da izdajam mleko njihova reakcija je biola “Oh, OK!”

 <br>Sloan, pictured with her two children, is married to a fellow active-duty airman and managed to squeeze her training in during early morning hours before the kids got up.
Sloan, sa svoje dvoje dece, je u braku sa svojim kolegom aktivnim članom vazduhoplovnih snaga, je uspela da ubaci u svoj raspored treninge u ranim jutarnjim satima pre nego se deca probude. (Kennedy News & Media)

Sloan, koja je majka i dvogodišnje Henley, je završila 21. Oktobra trku sa vremenom od 6 sati, 12 minuta i 44 sekunde. Njen uspeh je još značajniji znajući da se borila u trudnoći sa išijasom.

“Negde sa pet meseci trudnoće jedva da sam mogla da hodam” izjavila je za Kennedy News & Media. “Tako da sam nakon porođaja sačekala nekih šest nedelja i sa velikim uzbuđenjem nastavila sa treninzima.”

[wp_ad_camp_1]

Rekla je da je za nju bilo jako važno da zbog svoje ćerke Henley završi trku kao i da su joj treninzi pomogli da prevaziđe postporođajnu depresiju.

“Nadam se da će ovo ohrabriti druge žene i majke i uopšte svakoga ko prolazi kroz težak period. Uvek se može naći način da se postigne željeno  samo nekada morate biti malo kreativniji. Bez obzira šta je cilj, ako imate nekoga ko veruje u vas da vi to možete, onda ćete to i postići jer jeste moguće.”

Izvor teksta: foxnews.com
prevod: Tereza Kiš

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!