Majka završila maraton dug 170km praveći pauze za dojenje

Sophie Power je uspešno završila Ultra trail of Mont-Blanc (UTMB), neverovatnu planinsku trku dugačku 170km, a sve to uz pravljenje pauza kako bi podojila svog tromesečnog sina Cormac-a.

Ovoj tridesetšestogidišnjakinji, majci dva deteta, trebalo je 43 sata da završi jako zahtevnu trku i iskoristila je ovu priliku da pošalje poruku da promoviše učešće majki u njima.

[wp_ad_camp_1]

“Podojila sam Cormac-a na startu trke, a moj muž mi je doneo pumpicu za izdajanje na jednu od zaustavnih stanica kako bi njemu nosio izdojeno mleko” objasnila nam je nakon što je prešla liniju cilja, predhodne sedmice.

“Cormac ima tri meseca – njegov stariji brat Donnacha je takođe bio prisutan u mestu Courmayeur i igrao se vani” rekla nam je ona.

Sophie Power doji svog tromesečnog sina Cormac-a za vreme trke. Izvor: AFP

“Ovo je moj prvi UTMB – Zapravo imala sam mesto i na predhodnom dok sam bila trudna sa starijim sinom ali nisu mi dozvolili zvanično odlaganje zbog toga.”

“Odlaganja su dozvoljena kada se radi o povredama, ali sa trudnoćom to nije slučaj jer se smatra “izborom”.” rekla je ova Londonka.

[wp_ad_camp_1]

Ms Power pozira za vreme pauze u trci Mount Blanc Ultra Trail. Izvor: AFP

“Moram ovo da naglasim jer su pravila u drugim međunarodnim takmičenjima promenjena kako bi bila više fer prema ženama. Cormac obično sisa na svaka tri sata, a do Courmayeur-a mi je trebalo 16 sati. Olakšala mi je njegova glad!”

 

Power je izjavila da joj je majčinstvo dalo potpuno nov pogled na trku.

“Prihvatam potpuno novu filozofiju trčanja, usporiću i uživati u posebnim trkama poput ove.

“Za vreme trke dešava se da neki trkači ne obraćaju pažnju na svoje okruženje, ja živim u centralnom Londonu tako da sam htela da iskoristim ovu priliku najbolje što je moguće.

“U toku trudnoće, imala sam osećaj da su svi saveti takvi da podignem noge i da se udebljam, kao da je sve ostalo predstavljalo neku opasnost. Ovo nije dobar način da se spremite za majčinstvo – biti fit, zdrava i jaka je jako važno a još važnije je da se priča o tome kako to izvesti na siguran način.”

Izvor: yahoo.com

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!