Majke iz Niša učestvovale u Svetskom simultanom podoju

Big latch on Velika zajednika podrka dojenju

U petak 01. avgusta i subotu 02. avgusta, sa početkom u 10:30, žene i deca širom sveta okupili su se u okviru akcije zajedničkog dojenja, svako u svojoj vremenskoj zoni, kako bile deo globalne akcije pod nazivom “Global Big Latch On”.

Ove godine akciju zajedničkog dojenja obeležio je porast broja lokacija registrovanih u 31 državi. – javljaju organizatori. Kada su u pitanju konačni brojevi evo kako ovogodišnja akcija izgleda: 

13,798 podojene dece  

14,173 dojilja je dojilo svoju decu (neke majke su dojile istovremeno po dvoje dece)

23,906 osoba je prisustvovalo akcijama da daju podršku dojenju  

Big latch on Velika zajednika podrka dojenju

Ovoj akciji se prvi put pridružila i Srbija i to registrovanjem učešća majki i dece iz Niša. U petak 01.08. sa početkom u 10:30 minuta četiri mame i četiri bebe učestvovale su u svetskom podoju. 

“Imali smo mali peh sa vremenskim prilikama zbog kojih nažalost veći deo majki nije uspeo da dođe na vreme ali su nam se pridružile naknadno. Nadamo se da će naredne godine broj majki i dece koji učestvuju u ovoj akciji biti značajno veći. Hvala svim majkama koje su nam se pridružile u akciji i obeležavanju Svetske nedelje dojenja u Nišu kao i opštini Medijana i medijima.” – Tereza Miljković, udruženje Info centar.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!