Mame, ovo vam niko nije rekao!

Buduće mame mogu se na Internetu ili na neki drugi način informisati o gotovo svemu što ih zanima. Ali, drage (buduće) mame, ovo vam niko nije rekao!

 Beba, mama, smeh

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Trebaće vam jakna ili drugi odevni komad koji na sebi ima “milion” džepova, u koje ćete stavljati sve i svašta – od gricnutog keksa, preko čokoladica, do kapi za nos… Kabanica sa kapuljačom je takođe “obavezna” oprema za mame, zato što istovremeno nošenje kišobrana i guranje kolica zahteva nadljudske sposobnosti.

 

Osim toga, držač za šolju koji se može zakačiti za kolica će vam dobro doći. Dok je beba mala, ponekad nećete imati vremena ni kafu “na miru” da popijete, pa će možda jedina prilika biti dok šetate bebu.

Razgovarajte sa drugim roditeljima. Kada je reč o brigama koje imate u vezi sa razvojem svog deteta, niko vas neće bolje razumeti od mama i tata čija su deca istog uzrasta kao vaše. U svakom slučaju, prijaće vam razgovor sa njima.

Održavajte svoju vezu… sa frizerom! Većina mama ne stiže da se nakon porođaja posveti svojoj frizuri, što je i sasvim logično, već kosu samo vežu u rep. Odlazak u frizerski salon postaje “nemoguća misija”, nešto što treba isplanirati i za šta treba vremena, koje uglavnom nemate. Zato, kada stignete da odete kod frizera, potrebna vam je dobra frizura, koju ćete moći lako da održavate, ali i neko ko vam neće “dozvoliti” da kosu skratite na dužinu s kojom posle nećete moći da izađete na kraj.

Ako je ikako moguće, kupite mašinu za sudove. Kada postanete mama, veliki deo dana prolazi vam u pranju sudova, čišćenju, hranjenju bebe, zatim opet čišćenju… Da, nekada su žene u naručju držale dete i istovremeno mešale ručak na šporetu, peglale i šta sve ne… Ali u savremenom dobu, sa svim dostupnim aparatima, gledajte da sebi olakšate koliko možete.

Napravite uspomene! Zapisujte interesantne detalje iz bebinog života – kada je nikao prvi zubić, kada je dete prohodalo i pored napisanog teksta, zalepite fotografiju koja to ilustruje. Pre nego što shvatite, mališani odrastu, a vama će ove uspomene dobro doći da se setite svih lepih trenutaka.

Autor: mondo.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!