Međunarodni dan porodice – Niš 2016.

Dan porodice 2016

Svetski dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila Svetskim danom porodice. Na taj način je istakla važnost porodice kao osnovne društvene zajednice. Tema  ovogodišnjeg  Dana porodice je „Snažnija porodica-snažnija zajednica“.

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice jeste afirmacija porodice i porodičnih vrednosti.
Prema preporukama UN porodica zahteva posebnu pažnju, potrebna joj je pomoć i zaštita kako bi mogla da ispuni svoje odgovornosti.
Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice jeste afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između polova u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi one mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.
 
[wp_ad_camp_1]
 
Prema preporukama UN porodica zahteva posebnu pažnju,  posebno u situaciji kada je pogođena siromaštvom, invalidnosti njenih članova i nasiljem. U rešavanje ovih problema neophodno je uključivanje svih nadležnih institucija.
Na ovaj dan širom sveta organizuju se razne manifestacije na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou čiji je cilj da ukažu na različita područja značajna za porodicu i socijalne, ekonomske i demografske procese koji se tiču porodice. 

U Nišu u organizaciji Centra za unapređenje društvene svesti Super građanin iz Niša, juče je u Čairskom parku uz mnoštvo učesnika i odličnim brojem posetilaca obeležen ovaj važan dan.

Više fotografija OVDE

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!