Migrena i dojenje

Prikupila sam par ideja koje su se pokazale korisne kod žena koje doje a pate od migrena:

Cayenne Pepper (Crvena ljuta paprika):

Ušmrkavanje jako MALENE KOLIČINE pomaže boljem radu krvnih sudova u nosnicama i sinusima. Ovo pomaže boljem dotoku krvi ka mozgu, a krv nosi u sebi hranljive sastojke za sve djelove mozga. Upozorenje – ovo nanošenje može jako peći u nosnicama, pa vodite računa da količina koju nanosite bude što manja.

[wp_ad_camp_1]

Kako bi zaustavili migrenu pratite sledeće korake:

  • uzmite suv štapić (može onaj za čišćenje uha ali bez vate), vrhom uzmite malenu količinu paprike, tek da je ima na vrhu
  • zatvorite jednu nozdrvu i uvedite štapić u slobodnu nozdrvu
  • duboko udahnite nekoliko puta dok ne osjetite u grlu da ste udahnuli zrnca. (ako ih ne osjećate ponovite postupak)
  • kada osjetite toplotu (žarenje) u nosu i grlu vaša migrena bi trebala da nestane u roku od par minuta

Druge metode:

Uzimanje 500 mg magnezijuma na dan i povećanje unosa vode na 8-10 čaša na dan, može biti korisno. Jedna žena je prijavila da su se i pored toga migrene javljale u vrijeme kada bi se obično javljale (u toku ciklusa) ali da se smanjio njihov intenzitet i brže su prestajale.

Druga žena je riješila svoj problem sa migrenama tako što je sedam dana pred menstrualni ciklus, iz svoje ishrane isključila sve životinjske masti (bezmasno mlijeko, jogurt bez masnoće itd) i dodala je u svoju ishranu ulje noćurka.

[wp_ad_camp_1]

Ukoliko osjećate da je potrebno da koristite lijekove za migrenu, znajte da dosta lijekova ide uz dojenje. Nemojte uzimati lijekove na svoju ruku, već isključivo u dogovoru sa doktorom.

Još izvora informacija:

Prirodni tretmani za migrenu – često postavljena pitanja: „Ova često postavljana pitanja o prirodnom liječenju migrene, objavljena na alt.support.headaches.migraine, pokušava sažeti sve nemedicinske tretmane koji pomažu u prevenciji ili izlječenju migrene. Većina ovdje spomenutih tretmana je bila korisna za mnogo ljudi, a obično imaju i teorijsku osnovu. Ova često postavljana pitanja ne govori o upotrebi lijekova.”

Pregnancy and Lactation Migraine Management (americanheadachesociety.org) (PDF)

Migraine Treatment and Breastfeeding | AMF (americanmigrainefoundation.org)

 

 


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!