“Moja podrška dojenju” akcija za sve firme u Srbiji: “Mi podržavamo dojenje”

“Moja podrška dojenju”, Tereza Kiš Miljković, pokreće novu akciju sa ciljem da pokažemo da li i koliku podršku firme žele da pruže dojenju. Radi se o podršci dojenju uopšte ali i podršci dojenju na javnom mestu.

Cilj akcije je: podizanje svesti u javnosti, o prisutnosti majki koje doje, svuda oko nas i sprečavanje mogućnosti da bilo koja od njih bilo kada bude izložena sramoti samo zato što doji dete van svoje kuće.

Dojenje na javnom mestu* je nešto što zakonom nije zabranjeno ali se zbog stigmatizacije društva ove majke opredeljuju da ili daju flašicu kada nisu kući ili da mesecima hrane svoje dete isključivo u svojoj sobi.

*iz Zakona o javnom redu i miru objavljenom u Sl. glasniku RS 6/2016:
“2) javno mesto – jeste prostor dostupan neodređenom broju lica čiji identitet nije unapred određen, pod istim uslovima ili bez posebnih uslova;”

Obaveštenje za firme:

Bez obzira kolika ste da li se radi o manjem ili većem kafeu, knjižari, restoranu, butiku, javnoj ustanovi, fabrici, biblioteci… Obaveštavam predstavnike i zaposlene da se uključe i da prenesu poziv dalje:

Ako želite biti deo akcije “Mi podržavamo dojenje” javite se na mail terezamiljković@yahoo.com ili u inbox stranice “Moja podrška dojenju – Tereza Kiš Miljković” kako bi stupili u kontakt. 

Na adresu firme (do daljnjeg samo za područje Srbije) zainteresovana firma besplatno dobija stiker za ulazna vrata, karticei informativni materijal koji će vama kao firmi dati mogućnost da se upišete u naš adresar firmi koje podržavaju dojenje, a majkama pokazati da na našim prostorima ima podrške dojenju. Materijal i učešće u akciji su zahvaljujući donatoru u potpunosti besplatni. Plaćaju se troškovi slanja po cenovniku kurirske službe i ni dinar više. Kompletan materijal je besplatan.

Adresar učesnika će biti objavljen na sajtu Superbeba kao i deljen na pratećoj stranici na FB “Moja podrška dojenju – Tereza Kiš Miljković”.

Poziv za volontere:

Ukoliko želite da volonterski, odvajanjem malo vremena i truda, pomognete akciju “Mi podržavamo dojenje”, obilaskom i uključivanjem lokalnih firmi, pozivam vas da popunite volontersku pristupnicu. Vaši podaci će biti korišćeni isključivo u okviru akcije i neće biti ustupljeni trećem licu.

Bićete kontaktirani u najkraćem vremenskom roku:

[contact-form][contact-field label=’Ime i prezime’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Adresa’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Email adresa’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kontakt telefon’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Želim da se volonterski uključim u akciju %26quot;Mi podržavamo dojenje%26quot;’ type=’checkbox’ required=’1’/][contact-field label=’Poruka’ type=’textarea’/][/contact-form]

Akcija podrške dojenju za firme  pod nazivom “Mi podržavamo dojenje” je NIJE finansirana iz sredstava firmi koje se bave proizvodnjom ili prodajom adaptiranog mleka.  Ne prihvatamo takve donacije niti saradnju.


Firme koje su se uključile u akciju, fotografije možete videti klikom na link svake od firmi:

NOVI SAD

Yogaja – joga studio u Novom Sadu, Svetozara Miletića 2b Sremska Kamenica i Augusta Cesarca 18 Novi Sad

NIŠ

Exclusive second hand shop, Bulevar Nemanjica 67/a, lokal 13, 18000, Niš

TIVAT

Poslastičarnica “Minjon“, Moše Pijade, Tivat

PIROT:

Tigar AD, Nikole Pašića 213, 18300 Pirot

Bottega, maloprodajni objekat Tigar AD, Dragoševa 54, 18300 Pirot

Fabrika obuće, Tigar AD, Nikole Pašića 197, 18300 Pirot

PU Čika Jova Zmaj, Vojvode Stepe 15, Pirot

LEŠTANE:

Školica engleskog jezika: Happy English Club, Zabranska 46, 11309 Leštane

BEOGRAD:

Pet Care Studio, salon za negu kucnih ljubimaca, Gandijeva 99a, Novi Beograd

SMEDEREVO:

Frizerski salon “Joca”, Vojvode Glavaša 8, Smederevo

Frizerski salon “Svit Iva”, Knez Mihajlova br.3, Smederevo

LESKOVAC

Centar za socijalni rad grada Leskovca, Koste Stamenkovića 6, Leskovac

UŽICE

Dečiji butik “Imago”, Dimitrija Tucovića 151 (TC Trg), 31000 Užice

Kozmetički salon “FRENCH”, Jakšićeva 21, Užice (Kontakt: Jelena)

Auto škola “Gazela Auto“, Obilićeva 6, Užice (za Užice javite se Gordani)

VRBAS

Zemlja čarolija, dečiji kreativni centar, Ive Lole Ribara 10, Vrbas

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!