Mojoj ženi – hvala ti što dojiš naše dete

Hej ‘Mama’—

Znam da može zvučati čudno da to ja kažem ali što se mene tiče zaslužila si tu titulu. Ti si najbolja mama koju sam ikada video. Sa divljenjem gledam šta I kako radiš.

I želim da ti kažem to.

Želim da to priznam sada u ovom trenutku.

Pa, evo me, sedim u kuhinji dok naše čedo spava u kolevci a ti si se sklupčala na kauču. Želim da ti ispričam čemu sam sve bio svedok nekoliko poslednjih nedelja.

Način na koji si negovala naše dete je inspirišuć.

Način kako si brinula o njoj dok je još bila deo tvog tela je dokaz ljubavi koju ćeš joj preneti kada se rodi. Kada sam te gledao kako je donosiš na ovaj svet bio sam toliko ponosan na tebe I na tvoju odlučnost.

Sada, dok je hraniš u ranim jutarnjim satima osećam strahopotovanje. Strahopoštovanje prema tvojoj nepokolebljivoj predanosti našem detetu.

Hvala ti što si tako divna mama. Stalno pomeraš granice i ja to vidim. Nadam se da si svesna toga.

Način kako dojiš kao šampion ispunjava me ponosom.

Gledajući te kako dojiš našu ćerku podstaklo me na sve veće divljenje prema povezanosti majke I deteta.

Ja volim našu malu devojčicu do najsitnijeg atoma ali janisam u stanju da uradim tako nešto kao ti. Probao sam… ali nema šansi (?).

Način kako je tvoje telo stvaralo kolostrum a zatim se prilagodilo potrebama naše bebe je dokaz da si ti najbolja majka našem detetu. Tvoje telo je neverovatno – u svakom smislu ove reči. Hvala ti što mu veruješ da radi najbolje za naše dete.

[wp_ad_camp_1]

Ali da budem potpuno jasan – ukoliko se bilo šta desi I ne budeš mogla da je hraniš onoliko koliko bi želela, to je sasvim u redu. Potpuno. Tu sam da ti pružim podršku 100%. Život često menja puteve s vremena na vreme. Mi ćemo uvek raditi najbolje što možemo za nju I za nas. Daćemo sve od sebe, draga. To radimo svakog dana.

Način kako si se borila sa preprekama je zadivljujuć.

Kao kada si odgovorila menadžeru restorana kada te zamolio da podojiš dete na drugom mestu. Žao mi je ali on nije bio u pravu. Imala si svako pravo da mu odgovoriš kada ti je rekao da je tvoje hranjenje deteta “smetnja za ostale goste restorana” (Ovo je da čovek plače na sav glas!)

Ili kada su te bolele ispucale bradavice. Ja ne znam koliko to boli ali sigurno nije prijatno kao šetnja po parku. Doneću ti kremu iz apoteke ako ti treba. Samo mi kaži koju I ja sam već krenuo.

Ili kada si pokušavala da je pravilno namestiš za podoj. Čuj, ja se osećam bespomoćno kada se oglasi protivpožarni alarm kom treba nova baterija (taj užasan pišteći zvuk!) zato znaj da ja ne mogu ni da zamislim kako sei se osećala dok pokušavaš da namestiš bebu na dojku dok ona jako plače. Nadam se da ti nisam stvarao dodatni pritisak. Mislim da ti to radiš odlično I da ćemo sve to savladati zajedno, dan po dan.

Ili kada si budna u bilo koje doba noći, hraniš je a da ni sama nisi dovoljno spavala. Osećam se prilično bespomoćno tada. Znam da ti pomaže kada operem suđe ili sredim kuću ali to je sve ništa prema ovome što ti radiš. Obećavam ti da ću ti pomoći da spavaš kada god je to moguće!

Nemoj da dozvoliš da te ove prepreke zaustave. Ti si tako jaka.

Tvoja otvorenost I iskrenost prema meni daje mi jači osećaj povezanosti sa tobom I sa našom bebom.

Hvala ti što si razgovarala samnom kada si se osećala neprijatno ili preopterećenom. Nema ničeg lošeg u tim osećanjima I iskreno da ti kažem tvoje emocije I kako se osećaš su moj najvažniji prioritet sada. Želim da bude tu sa tobom.

Znam da svi sada od novih majki očekuju da rade dvostruki salto dok doje I da u isto vreme bloguju o najnovijem super joga-kafeu u ulici. Biti izvor hrane za bebu zna biti nezahvalno ponekad.

Ali se nadam da to nije sada slučaj.

Zato želeo bi da kažem – hvala ti dušo.

Hvala ti što si celim svojim telom posvećena ovom procesu. Hvala ti što si budna sve ove noći, što je dojiš, bukvalno joj dajući delić svog života svaki put. I ponajviše ti hvala što sam I ja deo svega toga – što sam njen otac I tvoj suprug.

Zadivljuješ me. Svakog dana.

I PS: Probudi me ako ti trebam. To što hrčem ne znači da nisam tu za tebe. Samo mi daj koji minut jer ne znam gde se nalazim…

Volim te,
Tvoj muž

autor: Cameron Spalding
izvor: mother.ly
prevod: TM

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!