Najava druge po redu akcije – Podržimo dojenje na javnom mestu

Poštovani mediji

Obraćam vam se povodom organizacije

Druge akcije podrške dojenju koja će biti organizovana 06.07.2013. godine u više gradova na teritoriji Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali i van ovih teritorija. Manifestacija u Beogradu je 07.07.2013. godine kod Terazijske česme gde će učesnice biti u prilici da uživo postavljaju pitanja Terezi Miljković osnivaču grupe i vršnjačkoj savetnici za dojenje.

Pre mesec dana 01.juna na predlog članica moje grupe za podršku dojenju koja se nalazi na društvenoj mreži Facebook (koja broji skoro 8.000 članova) pod nazivom “Moja podrška dojenju” organizovana je prva akcija podrške dojenju.

Tema ovih okupljanja i druženja je Podrška dojenju na javnom mestu! kroz druženje članica grupe sa ciljem promovisanja dojenja

Cilj ove akcije je da se promoviše dojenje kao prirodan čin, a da majke pri tome ne trebaju da se stide da podoje svoje dete bilo gde van svoje sobe.

Obrazloženje:

Dojenje je u prvih 6 meseci jedina hrana i piće koje je potrebno svakoj bebi i treba joj dozvoliti da sisa. Od 6. meseca do godinu dana majčino mleko je osnovna hrana a sve ostalo je dopuna obroka. Nema potrebe da se majke kriju u sobi ili da odlaze da doje svoje bebe na nepriličnim mesrtima kao što su javni toaleti gde ih obično ljudi puni predrasuda šalju.

Dojenje je prirodno i potrebno. Jako je mali broj majki koje imaju medicinski razlog da ne doje i apsolutno ih podržavamo u svakom smislu. Za njihove bebe je napravljeno adaptirano mleko ali većina, ogromna većina, može da doji ali one koje to ne rade su žrtve nemanja adekvatne informacije.

Ispred nas su lepi sunčani dani, ne dozvolite da zbog predrasuda majke moraju biti u kući. Potrebno je podržati majke da podoje svoje dete kada ono ima potrebu da sisa.  

Više detalja o mojoj grupi kao i da vidite ima li nekoga ko će učestvovati u vašem gradu možete pogledati ovde: https://www.facebook.com/groups/dojenje/

Trenutno se na Facebook mreži zainteresovane mame prijavljuju za akciju čekirajući se u grupu.

Molim Vas ako imate bilo koje dodatno pitanje da me kontaktirate kako bismo porazgovarali.

Takođe Vas molim da me obavestite ukoliko želite da najavite našu akciju, da je ispratite u nekom od gradova a ili ukoliko ste zainteresovani da Vam pošaljemo naknadno materijal sa naših skupova.

Fotografije sa naše prve akcije možete da vidite u albumu grupe za podršku dojenju na FB.

Molim sve učesnike akcije da nakon akcije pošalju svoje fotografije podrške na mail terezamiljkovic@yahoo.com kako bi bile objavljene u znak podrške svim majkama (uz fotografiju napišite iz kog grada dolazi podrška).

Tereza Miljković,
savetnica za podršku dojenju
terezamiljkovic@yahoo.com
www.superbeba.com
02.07.2013.godine

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!