Najbolje “kišne” aktivnosti za decu

Napolju je hladno, duva vetar, kiša dobuje….. a vi ste sa decom zarobljeni kod kuće. Predlažemo kako da prijatno provedete to zajedničko vreme. Aktivnosti su mnogobroje, samo se opustite i uživajte.

Za decu je doživljaj i ako jednostavno sednete sa njima i odgledate zajedno DVD sa omiljenim crtaćima. Zaboravite na igraonice

PLAŽA U KUĆI?
Da biste po hitnom postupku nabacili osmeh na dečija lica, obucite im kupaće kostime, zapušite kadu, napravite kupku i ubacite gomilu različitih igračaka. I omogućite da se brčkaju koliko god žele. Biće oduševljeni, ali ih nadgledajte sve vreme. Kupatila su klizava.

 

SLAGALICE, MOZGALICE…
Kutija sa stikerima, drvene puzle, bockalice… za decu do predškolskog uzrasta možete osmisliti mnogo različitih igrarrija uključujući i kolaž papir, krep papir, možete praviti kolaže, omiljene junake iz crtaća od isečaka iz novina. Mogućnosti su bukvalno neograničene.

ŠATOR
Iskoristite stolice iz trpezarije, okrenite ih i preko njih razapnite veliki prekrivač ili posteljinu. Na pod stavite neko staro ćebe i imaćete ceo dan aktivnosti oko kampovanja. Iskoristite maštu.

PLES NA KIŠI
Iako pada kiša, ne morate biti zatvoreni. Istrčite sa decom pod neki natkriven prostor, recimo ispred ulaza u zgradu i uživajte posmatrajući kišne kapi. Ako se vreme pogorša, uđite, a imaćete i o čemu da pričate.

KOLAČIĆI
Tmurno vreme je idelano da kuću podrgrejete mirisima iz rerne. Napravite deci omiljene kolače, palačinke, a dodatno se zabavljajte ukrašavanjem, aranžiranjem, a kasnije i posluživanjem.

Izvor: zena.blic.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!