Ne vole povrće? Dajte mu druga imena

Ne vole povrće? Dajte mu druga imenaČast izuzecima, ali većina djece predškolske i školske dobi jednostavno prezire jesti povrće. Tehnike za prisilu su različite. Od “dobit ćeš sladoled ako pojedeš” do “nema igranja dok ne pojedeš grašak”. No, možda je dovoljno povrću samo dati druga imena.

U novom istraživanju, 186 djece starosti 4 godine dobivalo je neko vrijeme za ručak u vrtiću mrkvu, nakon čega im je kroz drugu fazu istraživanja ponuđena “super mrkva za laserski vid”. U drugoj fazi istraživanja, pojeli su gotovo duplu porciju mrkve.

Dobrobit promjene imena nije se vidjela samo u dane kada je djeci bila poslužena “super mrkva za laserski vid”, već i nakon tog perioda, kada su djeca i dalje jela 50% više mrkve bez obzira što nitko nije spominjao njezina super-moćna svojstva.

Brokule možete zvati “super drvo”, a rajčicu “vatrena loptica”. Grah neka bude “zrnce za srce”, a kukuruz “žvake za jake”. Pustite mašti na volju i izmislit ćete zabavna i smješna imena za povrće zbog kojih će vaš mališan svaki put očistiti tanjure.

 

Izvor: www.klinfo.hr
Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!