Nek se vaš glas čuje – učestvujte u istraživanju o iskustvima žena na porođaju

centar za mameCentar za mame vas poziva da učestvujete u istraživanju Sloboda Rađanju – Istraživanje o iskustvima žena na porođaju u Srbiji kojim želimo da saznamo kakva su bila iskustva žena koje su se porodile u našoj zemlji.

Isto istraživanje se u ovom trenutku, pored Srbije, sprovodi u Makedoniji, Bosni i Hrvatskoj sa ciljem dobijanja detaljnije slike o uobičajenoj praksi u toku porođaja na teritorijama ovih zemalja.

Istraživanje je deo regionalne akcije “Sloboda rađanju” koja će trajati od 1.3. do 8.3.2015. godine čiji je cilj da skrene pažnju javnosti na prava žena na porođaju kao i na važnost dobre komunikacije između osoblja i porodilja tokom porođaja. Dugoročni cilj akcije je pretvaranje porodilišta u prijatelje majki. Akciju je pokrenulo desetak udruženja iz država Balkana, a organizacije koje učestvuju iz Srbije, pored Centar za mame, su Udruženje Babica Srbije i Dule Srbije, kao i inicijative Mati.rs i Tvoj porođaj.

Hvala Vam na spremnosti da odvojite oko 7 minuta za učestvovanje u ovom bitnom istraživanju.

Rezultati će biti objavljeni u prvoj nedelji marta na sajtu Centra za mame. Pozivamo vas da pratite hashtag na društvenim mrežama #SlobodaRadjanju i da se informišete o dešavanjima u okviru akcije u Vašem gradu.

Molimo Vas da Vaše odgovore zasnivate na iskustvu koje ste imale u toku poslednjeg porođaja. Molimo Vas da otvoreno odgovorite na pitanja – odgovori su sasvim anonimni i koriste se samo za statističku obradu podataka.

Srbija

Unapred vam hvala na odvojenom vremenu! Istraživanje se nalazi ovde ANKETA SRBIJA

BiH

Dobili smo odobrenje od udruženja Magma iz BiH da postavimo anketu za sve žene porođene na teritoriji BiH: ANKETA BiH

nadamo se da ćemo dobiti i linkove za ankete u Hrvatskoj i Makedoniji kako bi i one bile dostupne na sajtu

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!