Niš, Svetski dan porodice – 15. maj 2015.

Svetski dan porodice – 15. maj obeležen je različitim manifestacijama sa ciljem afirmisanja porodičnih vrednosti. Ove godine udruženje Info centar iz Brusa u sklopu svoje inicijative “Moja podrška dojenju” učestvovalo je u obeležavanju Svetskog dana porodice u Nišu. Svetski dan porodice obeležen je brojnim aktivnostima u parku Čair. 

Nis dan porodice 2015Tim za podršku dojenju u Nišu
Milica Bugarin, levo – Tereza Miljković, sredina – Jelena Ranđelović Stanojević, desno

U predivnoj atmosferi razgovaralo se neformalno o važnim stvarima, deca su se zabavljala na postavljenim štandovima, a sve je bilo propraćeno odličnom muzikom i zabavom.  

Učešće u realzaciji ovog celodnevnog programa pored Info centra uzeli su:

  • Udruženje “Taka” iz Niša – radionice ispisivanja slova i manga crtanjem.
  • GRUBB centar – spoj savremenog hip hopa i tradicionalne romske muzike. 
  • Dečje ekološko pozorište koje radi pri Dečijem ekološkom pokretu Niš – mladi glumci izveli su svoju novu predstavu “Sadi cveće ne smeće”.
  • Dečji hor “Vilenjaci” – Repertoar horića je raznovrstan, tema njihovog repertoara bila je ljubav.
  • Psihosfera centar Niš – radionice na štandu: “Porodično srce”, “Šta možemo raditi sa mamom i tatom”, “Prepoznaj emociju, prepoznaj nameru”, “Dobra mama, dobar tata”, “Kućna pravila”, “Pravila za male, pravila za velike” i predavanje na temu “Veština roditeljstva” – kratak vodič za roditelje
  • Grupa “Nišlijke koje podržavaju dojenje” u sklopu udruženja Info centar – održano je predavanje na temu: “Dojenje iz ugla porodice” a u neformalnom delu razgovarali su sa roditeljima.

Za mališane su, osim kreativnih radionica, bila obezbeđena i takmičenja tako da su oni imali mogućnost da osvoje knjige, ulaznice za pozorišne predstave…

Nis dan porodice 2015 2

Svetski dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija proglasila Svetskim danom porodice sa ciljem da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije.

Obeležavanje “Međunarodnog dana porodice” realizovao je Centar za unapređenje društvene svesti “Super građanin” iz Niša, uz podršku Gradske opštine Medijana i Kancelarije za mlade Grada Niša.

Više fotografija OVDE

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!