O našim akcijama podrške dojenju na javnom mestu

logo moja podrska dojenjuSobzirom na sve više kontakata preko maila i/ili Facebook-a pokazalo se da je jedan ovakav tekst preko potreban. U okviru teksta ćete saznati, ko, gde, šta, kako, zašto… i sve ostale sitnice koje me pitate kada me kontaktirate.

Ko organizuje akcije?

Ideja ja za akcije je potekla od samih članica grupe na Facebook-u pod nazivom Moja podrška dojenju (dojenje) koja predstavlja i centralno mesto okupljanja i razmena informacija vezanih za dojenje ali i obaveštenja o našim akcijama. Nakon što su akcije postale redovne ukazala se potreba za formiranjem Tima za podršku dojenju koji rukovodi našim okupljanjima u nekoliko gradova. Tim radi u sklopu udruženja Info centar iz Brusa (Srbija). O sastavu tima i gradovima koji su pokriveni možete pročitati ovde: Formiran je Tim za podršku dojenju

Za gradove gde imamo predstavnicu Tima ona organizuje sve oko okupljanja, naravno pomoć u organizaciji je dobrodošla uvek, a u gradovima gde nema predstavnice majkama je dozvoljeno da se same organizuju i da jave vreme i mesto okupljanja kako bi ga izreklamirali na vreme.

Kada se akcije organizuju?

Akcije podrške dojenju na javnom mestu odvijaju se najčešće prve subote u mesecu. Detalji se uvek javljaju nekoliko dana pre akcije i to u glavnoj grupi kako bi svi bili obavešteni.

Gde se akcije podrške dojenju organizuju?

Gde god da živite možete se organizovati, ne postoji određena država, grad, mesto… Kada je lepo vreme preferiramo izbor na otvorenom prostoru, kao što se može videti i na fotografijama koje se nalaze u albumima u grupi na Facebook-u. Pri lošem vremenu i u toku zime mame su se uglavnom organizovale na mestima gde ima ljudi kao što su tržni centri, igraonice za decu i sl.

Kako se organizuje?

Za početak dovoljno je da se “naoružate” balonima u zlatnoj boji kao i satenskim ili drugim mašnicama koje možete ili zavezati oko zgloba ruke ili okačiti na majicu, kako vam se više sviđa. Zašto zlatna mašnica pročitajte ovde: Zlatna mašna – simbol dojenja

Kada se okupite družite se, pričajte o dojenju, razmenite iskustva… a kada dete/deca bude imalo potrebu da sisa podojite ga i slikajte se za uspomenu da se zna da ste učestvovali u našoj akciji i podržali majke koje žele da doje decu. Slike se šalju putem Facebook-a direktno  Terezi Kiš Miljković u okviru grupe i biće objavljene u odgovarajućem albumu.

Ko sve ovo plaća ili otkud novci?

Akcija je volonterskog tipa, pa dokle izdržimo. Za decu se vredi boriti. Naravno nećemo odbiti pomoć ili ponudu za saradnju. Javite se na mail incentar@yahoo.com sa naznakom Ponuda za saradnju – dojenje.

Sve u svemu…

Malo dobre volje, malo organizacije… i sve se može kada se hoće!

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!