Obeležili smo dve godine akcija pod nazivom “Podrška dojenju na javnom mestu”

Niš 2 godine podrške dojenju

Drage trudnice, drage majke, dragi očevi biću jako kratka

Juče smo zajednički obeležili dve godine od kada smo prvi put organizovali zajedničku podršku dojenju na javnom mestu. Krenuli smo 01.06.2013. godine u jako mnogo gradova i odziv je bio fenomenalan. Sličice sa tadašnjeg okupljanja možete videti ovde

Da, tačno je da je dojenje nešto normalno i sasvim je u redu, sa jedne strane, pitati se zašto uopšte ovakve akcije ALI sa druge strane iz sopstvenog iskustva u radu sa hiljadama majki znam da je dojenju tj ženama potrebna svaka vrsta podrške pa i ova. To nije samo podrška majkama već i mnogo značajnija njihovim bebama.

Vaše bebe zaslužuju svoj podoj uvek na svakom mestu u svakom trenutku jer ne možete bebi reći strpi se do kuće.

Neke osobe kažu dojenje je intimni čin. Pa drage moje i dragi moji dojenje jeste nešto što povezuje majku i dete ALI dojenje je hranjenje deteta, dojenje je izvor života i zdravlja za dete, dojenje je prirodno, poželjno i sasvim prihvatljivo ma gde da se dešava. Kažu opet pokri se kada dojiš van kuće… Pa da li se vi koji tako kažete pokrivate ppo glavi kada sednete u kafe i jedete kolač? Da li se pokrijete po glavi kada naručite sok, vodu, kafu…? Možda bi trebalo toga da se setite kada vidite ženu koja doji i poželite da joj uputite prezriv šogled i komentar.

Hvala vam SVIMA koji ste juče dali svoj doprinos akciji jer će možda zbog vas “sutra” devojka koja vas je videla imati više samopouzdanja da hrani svoje dete na najprirodniji način a to je podojem. Hvala trudnicama koje su došle, nadam se da su učvrstile svoju želju da doje. Hvala očevima koji su tu uz svoje žene da ih podrže jer je takav vid podrške najvažniji.

Hvala i opštini Medijana (Niš) koja nas je ove godine podržala u našim akcijama da majkama pomognemo da uspešno doje i odgajaju zdravije generacije.

Podrška dojenju na svakom mestu je potrebna!

Fotografije sa okupljanja iz svih gradova polako će se dodavati u ovaj album OVDE na našoj zvaničnoj stranici podrške dojenju.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!