Obeležimo zajedno Svetsku nedelju dojenja u Nišu

svetska nedelja dojenja 2015

Udruženje Info centar u saradnji sa Centrom za unapređenje društvene svesti – Super građanin Niš organizuje manifestaciju povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja 2015. u Nišu. Ovo je drugi put da naše udruženje obeležava Svetsku nedelju dojenja u Nišu.

Manifestacija je podeljena u više  delova i to:

  • Otvaranje manifestacije
  • Proglašenje tri najlepše fotografije sa konkursa za najlepšu fotografiju dojenja koja je bila raspisana za  majke iz cele Srbije
  • Tribina na otvorenom sa temom: “Možemo mi to, uskladimo dojenje i posao!” – učesnici tribine:  inspektor rada Irena Šljivar Milijić, dipomirani pravnik (inspektor rada za radne odnose), pedijatar dr Snežana Zdravkovićć, predstavnica grupe “Nišlijke koje podržavaju dojenje” Milica Bugarin, predsednica udruženja Info centar Tereza Miljković, dve majke iz Niša i predstavnica Centra za unapređenje društvene svesti Marija Stojanović.
  • Zabavni deo za decu koji obuhvata nagradna takmičenja i zabavu u prirodi
  • Dodela nagrada za pobednike u takmičenjima

Ciljevi ovogodišnje akcije obeležavanja Svetske nedelje dojenja obuhvataju temu koju je zadala krovna organizacija WABA, koja okuplja najveće svetske organizacije koje se bave dojenjem, a to su:

  1. Povećati podršku u svim sektorima kako bi se omogućilo svim ženama da mogu da doje i na svom random mestu.
  2. Promovisati akcije koje podstiču atmosferu u kojoj se majke podstiču na dojenje.
  3. Informisati građanstvo o o najnovijim dostignućima u oblasti zaštite prava žena na radnom mestu kao i zagovaranje potrebe za osavremenjavanjem nacionalnih zakona i njihovu primenu.
  4. Jačanje i stvaranje boljih uslova i praksi podrške koji će omogućiti majkama da doje na radnom mestu i na neformalnim poslovima.
  5. Angažovanje ciljnih grupa poput sindikata, organizacija koje se bore za prava radnika, organizacija za mlade i za žene, sa ciljem zaštite prava žena na random mestu

Manifestacija se održava na Nišavskom keju ispred kafea Irish pub, nedelja 2. avgust 2015. godine u periodu od 17-20 časova.

Ovaj, globalan način promovisanja važnosti dojenja, okrenut je pre svega roditeljima, majkama i očevima, kao i budućim roditeljima i svake prve nedelje u avgustu odvija se u više od 150 zemalja sveta. U 2014. Godini organizovano je 535 manifestacija podrške a jedna od njih je bila i naša.

Organizatori:

Logo Super Građanin i  dojenje

podršku pružile opštine:

   medijana   i   brus

sponzori:

irski  nais 

 

laguna logo varijante   hug bug logo

    daj daj       das

   sapuni

Maja Marjanović – fotogtraf

stolar Mile Jurković

Brankica Paunković – fotograf

Klovnica Zizi

Irena Paunović – joga

Maja Dulović – masaža

 

 

 

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!