Ovo su moguće posledice dojenja

Bebac.com sam smatrala za korektan sajt po pitanju mnogih informacija, sa nekima se nisam slagala kao majka i žena ali kada se prenese ovakav tekst i objavi da ga čitaju hiljade mladih majki, trudnica… onda se zgrozim i jednostavno moram da reagujem.

Ruku na stranu što je tekst objavljen na tabloidnom sajtu Telegraf koji više niko normalan ne čita ali na Bebcu je sramota da se pojavi:

Najbolja hrana za svaku bebu je majčino mleko, i tu nema nedoumice. Ali zdravlje žene usled dojenja može da ima neke nuspojave.

Svim ženama su dobro poznate sve nuspojave koje donosi trudnoća, od otečenih članaka do razvučene kože i strija. Međutim, mnoge bi moglo da začudi to da i dojenje može ostaviti negativne posledice po telo majke.

Prema Američkoj akademiji za pedijatriju, za odojče nema ničeg boljeg od majčinog mleka. Stručnjaci se slažu da bebe mlađe od šest meseci treba da piju isključivo majčino mleko i podstiču majke da doje svoju decu najmanje do prvog rođendana.

Iako pomaže ženi da sagori kalorije i izgubi višak kilograma, ono može da joj ošteti vid i poveća rizik za dobijanje raka dojke.


Kako se ispostavilo, otečeni zglobovi su najmanja briga mladih mama, no ta ista tečnost koja se nakuplja u člancima i ostalim zglobovima u telu takođe može da se stvori i u sočivu i rožnjači oka. Posledica toga je da neke žene imaju zamućen vid tokom trudnoće i dojenja, a mnogima su neophodne naočare ili kontaktna sočiva kako bi to ispravile. Kod nekih žena je to samo privremeno, dok neke žene mogu imati problem sa vidom do kraja života.

[wp_ad_camp_1]

Još jedna nuspojava u vezi sa dojenjem dolazi kada prestanete da dojite dete i mleko presuši. Naučnici su nedavno otkrili da, kada žena prestane da doji dete, ćelije u mlečnim kanalima dojki postaju kanibalističke – jedu staro mleko i mrtve ćelije.

Zbog toga žene u tom periodu imaju česte i bolne upale. Upravo ta zapaljenja mogu biti razlog zbog čega su žene deset godina nakon porođaja u većem riziku da im se razvije rak dojke.

Ako se neka vaša prijateljica nedavno porodila, evo kako da spakujete poklončić za bebu:

IZVOR

Slobodno komentarišite ako smatrate da ima mesta komentarima… ili ovde ispod teksta ili na njihovom sajtu ili na FB… gde god da vam odgovara.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!