Pet znakova da niste spremni za majčinstvo

Dete je, bez obzira stiglo planirano ili ne, velika odgovornost i potencijalni roditelji bi trebalo da procene da li su spremni za ovaj izazov.

ako vi i partner imate problema, beba definitivno neće samo tako oterati te probleme i ponovno vas zbližiti

NESTABILNA VEZA – Mada se mnogi samohrani roditelji savršeno snalaze u svojoj ulozi ipak je bolje ako se dete rodi u vezi dvoje ljudi koji se vole. Međutim, ako vi i partner imate problema, beba definitivno neće samo tako oterati te probleme i ponovno vas zbližiti.

PSIHIČKO ZDRAVLJE – Briga i obaveze oko dece mogu vas iscrpeti psihički i emotivno. Ako patite od depresije ili imate nekih drugih psihičkih problema možda i nije najbolje vreme da postanete majka. Rešite se tih problema pre nego što se pojavi stres zbog trudnoće i bebe.

[wp_ad_camp_1]

BESPARICA – Finansije su važna stavka ako razmišljate o roditeljstvu. Možda vam se neće čini kao da beba puno “košta”, ali kada uzmete u obzir hranu, negu deteta, opremu za bebu, veći stan… troškovi samo rastu i to velikom brzinom. Ako ste finansijski nespremni za izvanredne troškove kao što su popravak automobila ili neočekivani račun, bilo bi bolje da odložite trudnoću.

TREBA VAM NEKO DA VAS VOLI – Želite li dete jer imate potrebu da vas neko voli bezuslovno? Onda budite sigurni da želite dete iz pogrešnih razloga.

NISTE OSTVARILI SVE CILJEVE – Ako još niste postigli sve što ste zacrtali uz dete ćete to još teže postići. Obrazovati se, poslovno napredovati ili jednostavno putovati puno je teže sa detetom u naručju. Ako postoje ciljevi koji su vam zaista bitni, ostvarite ih pre nego što dođe beba.

Da li su ovi razlozi dovoljno opravdani da žena odloži majčinstvo?

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!