Povratak na posao posle porođaja

Povratak na posao posle porođajaKada dođe trenutak da se posle porođaja i gajenja dece vratite na posao, morate da znate neke važne činjenice. Kao prvo, ništa nije isto kao kada ste prvi put konkurisali za posao. Iako imate neko iskustvo, konkurencija se neprekidno menja i poslodavci će vas posmatrati kao početnika. Imajte to na umu i sve će biti lakše.

U tom slučaju, pametnije je konkurišete na bolja mesta, ali budite spremni da prihvatite i neko niže radno mesto. Kada vas jednom prime u firmu, biće vam lakše da se zahvaljujući prethodnom iskustvu borite i dostignete položaj koji vam priliči.
Možda će plata biti manja od one koju ste imali pre nego što ste otišli na porodiljsko, ali ako možete da živite od onoga što vam ponude – prihvatite posao. Ubrzo će izaći na videlo da vredite više, počeće da vas cene i tada ćete moći da tražite veću platu.
Ukoliko ste pozaboravljali neke stvari na kompjuteru, prijavite se negde kao volonter, pa tek onda konkurišite u nekoj drugoj firmi za posao. Nemojte se ustručavati da kažete da ste imali pauzu zbog zasnivanja porodice jer to ne znači da ste pozaboravljali sve u vezi sa poslom. Osim toga, i vođenje domaćinstva zahteva spretnost. Tu su računi, porezi, ušteđevina, a sve to treba držati u glavi. Sve što vama treba jeste malo vremena i strpljena da se vratite u svoje tokove. Kada jednom postignete ono što ste hteli, nemojte posustajati. Zacrtajte sebi ciljeve i ne odustajte od svojih ideja. Jednog dana će vam biti smešno kada se setite koliko ste bili uplašeni i nespretni.

Izvor: blic.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!