Pravilan izbor naočara za bebe

naocarePoremećaj vida mora blagovremeno da se leči, jer su tako veći izgledi da se s vremenom ublaži ili da čak potpuno nestane.

Zato ponekad sasvim male bebe, stare samo par meseci, moraju da nose naočare.
Za početak treba pravilno da odaberete ram, koji treba da ostane na glavi nestašnog mališana. Pošto kod beba koren nosa nije izražen, ram će imati silikonsko jastuče kako bi bolje prianjao. I, naravno, stakla moraju da budu od materijala koji se ne lomi. Gornja ivica mora da ide iznad linije obrva da beba ne bi mogla da „vara“ i gleda preko naočara. Moraju da budu od elastičnog materijala kako bi bile udobnije i da ne bi spadale s ušiju.

 

 

Shvatite da je to neophodno
Razmislite i sami: poremećaj vida koji se ne leči neminovno će se pogoršavati. U igri je vid vašeg deteta. Naočare će mu olakšati život: bolje će videti i lakše će se upoznavati sa svetom oko sebe. Osim toga, što pre dete počne da nosi naočare, ranije će moći da ih skine. I još nešto: s vremenom ćete se navići na novi izgled vaše bebe.
Greške koje treba izbegavati po svaku cenu
Pre svega, nošenje naočara ne smete da doživljavate i prikazujete kao hendikep tako što ćete govoriti: „Pazi, pašćeš i povredićeš se zbog naočara.“ Ramovi za naočare za sasvim malu decu napravljeni su tako da ne mogu da se povrede. Naočare nipošto ne smeju da sputavaju njihov istraživački duh. Osim toga, ako vaše dete mora stalno da nosi naočare, ne mojte da ga terate da ih skine da biste ga slikali, ili kad dolaze gosti…

Izvor: blic.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!