“Pričajmo o dojenju” u Nišu

Dojenje Niš oktobar 2016

U prostorijama kafea “Pleasure” u Nišu, u subotu 29.10.2016. organizovano je okupljanje trudnica i majki iz Niša pod nazivom “Pričajmo o dojenju“.

Trudnice i majke su bile u prilici da se još jednom ove godine okupe i da u prijatnom razgovoru u jako lepom prostoru kafea Pleasure razmene mišljenja, očekivanja o dojenju, postavljaju pitanja i dođu do informacija koje će im pomoći da pre svega spreče pojavu problema do kojih može doći za vreme dok doje svoje dete, a zatim i da znaju kako da na najlakši mogući način prevaziđu problem ako je do njega došlo. 

U izuzetno prijatnom razgovoru učestvovale su i trudnice koje je naravno najviše interesovalo kako da se pripreme i šta ih sve to očekuje nakon rođenja deteta, nekoliko majki koje su došle na okupljanje zajedno sa svojom decom i na licu mesta bile u prilici da rešavaju svoje konkretne nedoumice.

Jako je značajno prisustvo majki koje već imaju iskustvo sa dojenjem jer su mogle da prisutnima ispričaju i svoje greške ali i načine kako su uspele da se izbore da se dojenje uspešno nastavi.

Radionica je bila izuzetno posećena i žao mi je što nismo bili u mogućnosti da primimo sve zainteresovane žene. Nadam se da ćemo u narednom periodu osmisliti još bolji vid druženja koji će pomoći majkama da steknu predznanje koje im je jako potrebno. Želje za dojenjem dece ima ali mnogo toga zna da zaškripi u praksi.

Pricajmo o dojenju, Nis 2016
Pricajmo o dojenju, Nis 2016

Ovakva vrsta podrške dojenju, pored podrške koja je prisutna od strane medicinskih radnika, predstavlja  izuzetno značajnu kariku u uspostavljanju, promociji i zaštiti dojenja na svim nivoima, od trudnica, preko majki koje su se u skorije vreme porodile pa i onih koje su uspešno dojile. U današnje vreme kada se od nas kao pojedinaca očekuje da budemo angažovane 24/7 jako je važno imati oslonac u momentima kada je to potrebno.

Pozivam sve koji su bili na okupljanju kao i one koji nisu ovog puta učestvovali da slobodno pošalju svoje utiske, sugestije i želje na mail terezamiljkovic@yahoo.com kako bi u narednom periodu mogli da isplaniramo sve bolje i efikasnije načine za podršku dojenju.

Ovo okupljanje organizovano je kao poslednje u nizu za 2016. godinu u Nišu i to uz podršku gradske opštine Medijana iz Niša.

Fotografije i atmosferu sa druženja možete pogledati OVDE (FB) Hvala svima koji su fotografisali i poslali fotografije.

Tereza Miljković
vaša savetnica za dojenje

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!