Proljetno uređivanje i redizajniranje vrta s djecom

Neka naprave svoj mali kutak
Proljetno uređivanje i redizajniranje vrta s djecom
Proljeće samo što nije stiglo, pa donosimo nekoliko ideja kako dvorište ili vrt ispuniti smijehom i zabavom te ga pripremiti za tople dane, a bez potrebe da potrošite čitavo bogatstvo.

Vrtna garnitura

Djeca imaju smisao za igre dekoriranja, a dvorište iza vaše kuće idealno je igralište za iskazivanje ove vrste kreativnosti. Pomoć u “dizajniranju” dvorišta dat će djeci i osjećaj ponosa i posjedovanja.
Uzmite neki stari dio pokućstva iz podruma ili tavana, kao što su stari stol ili stolice i dozvolite klincima da ga “restauriraju” uz pomoć boje za drvo. Staro drvo i ostatke stare boje prvo ostružite sa šmirgl papirom, zatim navucite djeci rukavice i zajedno napravite savršenu, malu i šarenu vrtnu garnituru. Stol neka bude pun cvijetića i vedrih boja koje će se lijepo uklopiti na travnjak.

Vreća za njihanje

Napravite vreću za njihanje kakve su imale naše bake. Možete iskoristiti ostatke stare mreže iz podruma ili kupiti u nekom od trgovačkih centara. Jedan kraj vreće čvrsto zavežite za sredini debele grane, a drugi kraj na dnu debla. Na taj način dobit ćete sjedalicu za njihanje koja je mnogo sigurnija za igranje od ležaljke iz koje se djeca češće i lakše mogu prevrnuti.

Osobni dodir

Iskoristite aparat za paljenje drva (ukoliko ga imate) da djeca, uz vaš nadzor, na jednu dasku ispišu svoja imena, želje i mini crteže. Za dasku potom pričvrstite uže i objesite je iznad omiljenog mjesta za igranje vaših klinaca. Na dasku možete napisati i zabavne porukice poput “Pazi, oštri klinci!” ili “Moj kutak za zabavni trenutak”.

Kućica za ptice

Nedovršene kućice za ptice možete kupiti u trgovačkim centrima, ali iznimno ćete se zabaviti ukoliko je budete radili s djecom u dvorištu. Napravite ptičicama i njihov vlastito malo dvorište, odnosno terasu za sunčanje. Kućicu objesite dovoljno visoko da djeca nebi plašila ptičice.  

Moj mali vrt

Ako ga do sada još nisu imali, omogućite djeci njihov vlastiti vrt o kojem će brinuti i u kojem će saditi voće, povrće, bobice i cvijeće po vlastitom izboru. Za mali dječji vrt možete napraviti i šarenu ogradicu ili pak ga omeđiti kamenjem. Kako ptičice ne bi pojele sve što ste zasadili, napravite i malo smiješno strašilo.

Izvor: klinfo.hr

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!