Prvi i posljednji put da sam ikada dojila svoju divnu Hazel

Nisam znala da se jedna osoba može osjećati tako ponosno i tako slomljeno potpuno istovremeno. Trenutno sam u hormonalnom, emotivnom i mentalnom haosu. Ovako podići ruku kao na slici mi je bilo vrlo teško jer sam se borila sa nekontrolisanim…

Her View From Home / Facebook; Foto: Her View From Home / Facebook

Nisam znala da se jedna osoba može osjećati tako ponosno i tako slomljeno potpuno istovremeno. Trenutno sam u hormonalnom, emotivnom i mentalnom haosu.

Ovako podići ruku kao na slici mi je bilo vrlo teško jer sam se borila sa nekontrolisanim suzama. Ova slika znači da ja nikada više neću dojiti svoju Hazel.

Toliko dugo sam dojila da više ne znam kakav je to osjećaj ne dojiti.

[wp_ad_camp_1]

Kad sam pogledala iza kamere, Tim je plakao kao nikad ranije. Nikad nisam vidjela da tako jeca.

Ja sam bila njena zaštita, njeno bezbjedno mjesto, i nadam se da ću to i ostati.

Sa godinu i 11 mjeseci, napokon ima sopstveni krevet u sobi koju dijeli sa sestrom. Kupili smo joj prvi krevet i koristili sve moguće distrakcije koje smo mogli smisliti, grickalice i nove igračke da joj skrenemo pažnju sa toga. Tim je potpuno preuzeo na sebe brigu o njoj u toku vrijemena za spavanje, uključujući i buđenja u toku noći.

Danas nam je treći dan bez dojenja, a svaki naredni će biti sve lakši.

Krivica koju osjećam, jer je ne stavljam ja na spavanje je toliko intenzivna da ne mogu dočekati da to ponovo mogu raditi jednom kad ona prestane da traži da sisa.

Zatvaranje ovog poglavlja je bolno, ali nadam se da će ovaj novi dio naših života takođe biti poseban na neki svoj način.

Kroz ovaj iskorak u zrelost ona ne samo da će postati više nezavisna, već ću i ja dobiti nešto prijeko potrebnog odmora.

[wp_ad_camp_1]

I kako je ona pustila moju dojku po posljednji put, kroz suze sam rekla Timu: „Dala sam sve od sebe.“

Zagrlio me i odgovorio: „Ne. Dala si sve, jer si joj dala sebe.“

Volim svoju porodicu i toliko sam zahvalna na tako posebnim i nezaboravnim trenucima kao što je bio ovaj.

* Moja lijena dojka ne zna šta se dešava, ali prihvatam svu pozitivnu energiju za ovu drugu koja radi ispravno, jer mislim da će stvarno eksplodirati

** Hvala Timu koji je insitirao na ovim fotkama.

Prevela: Saša Leper
Izvor: Lola magazin

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!