Radionice o dojenju – uživo ili preko interneta

radionica o dojenju

Dojenje zaslužuje svu moguću podršku koja se može naći. Baš zato dobro je i poželjno da se što češće organizuju tematske radionice o dojenju. U dogovoru sa vama možemo napraviti radionicu prilagođenu ciljnoj grupi. Teme su jako široke i ima o čemu da se priča. Neke od tema mogu biti:

  1. Mitovi, zablude i pogrešna verovanja o dojenju (šta se sme, šta se ne sme, šta raditi da imate mleka, kako da bude jače, kako da ga bude više…sve kroz mitove i činjenice)
  2. Dojenje i brojevi (uobročavanje, trajanje podoja, gubljenje na težini, dobijanje na težini, trajanje pojedinačnih podoja, trajanje dojenja uopšteno)
  3. Samo jedna flašica na dan, zar može da škodi dojenju? (kako dojenje funkcioniše, o uvođenju flašice, o vodi, čajevima…)
  4. Loše napredovanje ili ne napredovanje bebe (zašto se dešava, da li je opasno, kada reagovati i kako)
  5. Nedovoljno mleka (kada mleko kreće, koliko treba da ga bude, kako znati ima li ga dovoljno, kako povećati količinu, šta su istine a šta zablude)
  6. Ishrana, dijete, vežbanje, kozmetički tretmani… i uticaj na dojenje (liste zabranjene hrane i pića, liste dozvoljene hrane i pića, da li i kada vežbati, kako vežbati, koliko vežbati, da li se farbati, depilirati, posećivati solarijume… i dojeje)
  7. Zdravstveno stanje majke i dojenje (o uticaju određenih zdravstvenih stanja na dojenje)
  8. Posao i dojenje (šta kada se majka vraća na posao, šta raditi ako je beba mlađa od 6 meseci, ako je starija… dojenje i posao u svakom smislu)
  9. Šta kada beba porani (dojenje prevremeno rođene bebe, kako izdajati, kada, kako čuvati mleko, kako hraniti bebu…)
  10. Slobodno predložite temu ili teme prilagodićemo se potrebama trudnica i majki koje će prisustvovati
radionica o dojenju
Banja Luka 2014.
nis novembar 2015
Niš 2015.
Beograd mart 2016
Beograd 2016.
nis mart 2016
Niš 2016.

Za pojedince (majke i/ili trudnice) koje su zainteresovane da napravimo radionicu:

Drage majke ukoliko ste zainteresovane da se u vašem gradu, opštini, selu… održi jedna radionica ili tribina o dojenju ja sam zainteresovana za dolazak. Poželjno je samo da me kontaktirate kako bi se dogovorili oko svih detalja. Radionica može da se održi na otvorenom ili u zatvorenom, može biti na javnom mestu ili u privatnoj kući ili stanu. Na vama je da same odlučite kako vam se sviđa. Ne postoji uslov koliko žena mora prisustvovati ali što nas je više zanimljivije je.
Javite se na mail dojenje321@gmail.com kako bi utanačili sve detalje.

Za Domove zdravlja i privatne ordinacije:

Poštovani medicinski radnici, vršnjačka savetovanja i radionice su nešto što je već duže vreme standard u Evropi ali i šire. Uz vaše stručno osoblje poželjno je povremeno organizovati i školicu dojenja u okviru koje trudnice i majke mogu sa vršnjačkom savetnicom razgovarati o dojenju. Ovakva vrsta radionica, školica… jedan je lep i nadasve korisan dodatak u okviru vaših usluga koje pružate trudnicama i majkama i ruka podrške i saradnje između javne ustanove i nevladinog sektora.
Ukoliko ste zainteresovani za ovakav vid saradnje slobodno pošaljite mail na mail našeg udruženja dojenje321@gmail.com kako bi se detaljno dogovorili oko saradnje na polju podrške, promocije i zaštite dojenja i zajedničkim snagama pomogli da se stopa dojene dece podigne na viši nivo.

Za firme:

Bez obzira da li ste mali butik koji se bavi prodajom garderobe ili igračaka ili velika kompanija koja vodi računa o svojim radnicama i njihovoj deci voleli bi da se i sa vama dogovorimo i da nađemo zajednički interes na polju podrške dojenju.
U saradnji sa vama možemo organizovati manju ili veću radionicu, a sigurna sam da će ona pre svega biti od koristi vašim radnicima a ujedno i napraviti lep odjek u medijima.
Slobodno nas kontaktirajte na mail dojenje321@gmail.com

Radionice vodi Tereza Kiš, savetnica za dojenje

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!