“Školica dojenja Tivat” i na Evropskoj nedjelji mobilnosti 2019.

Opština Tivat je u okviru aktivnosti povodom obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti,17 septembra, utorak od 16.00 časova u ulici II Dalmatinske organizovala Street day .

Cilj obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti je ukazivanje na značaj urbane mobilnosti, odnosno korišćenja alternativnih prevoznih sredstava kroz svakodnevne potrebe za saobraćajnom komunikacijom.

STREET DAY je manifestacija kojom se saobraćajnica, odnosno njen dio „oduzima“ automobilima i daje za zabavu, kulturne, društvene i sportske performanse i sl.

Ove godine je odlučeno da se dio ulice II Dalmatinske, od raskrsnice sa ulicom 21. Novembra do raskrsnice sa ulicom Palih boraca zatvori za saobraćaj motornih vozila u trajanju od dva sata i to u utorak 17. septembra od 16 do 18 časova.

Street day je ujedno bio prilika da se promoviše rad NVO Centar za savjetovanje i lični razvoj kao i partnerske organizacije NVO Moja podrška dojenju i njihovog zajedničkog projekta “Školica dojenja Tivat”.

Projekat “Školica djenja – Tivat” je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

 

Ovaj tekst je objavljen u okviru projekta Školica dojenja – Tivat, koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Sadržaj ovog teksta, kao i nalazi prikazani u njoj, isključiva su odgovornost NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj i ni na koji način ne odražava stavove Evropske unije (EU), Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), ni opštine Tivat. 

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!