Sladoled od majčinog mleka kao olakšanje bebama kojima rastu zubići – šta mislite o tome?

Kao što svi roditelji već znaju, nijedna beba ne liči na drugu. Svaki od naših mališana je jedinstven, kako po karakteru, tako i po onome što im se sviđa ili ne. I naravno – ono što može pomoći jednom detetu postaje potpuno neefikasno kod drugog. Mnogi roditelji su iscrpljeni, jer nijedna tehnika koju su isprobali ne uspeva da pomogne bebi da prespava celu noć, niti da je ubedi da pojede najukusniju na svetu kašicu od brokolija…

Međutim, zahvaljujući društvenim mrežama, moderni roditelji sve lakše razmenjuju korisne savete koji im umnogome olakšavaju život! Upravo to je i ovde tema – jedna mama došla je do interesantne ideje, koju su brojni roditelji širom sveta oberučke prihvatili!

Njena ideja je bila da svojoj bebi, kojoj su počeli da rastu zubići, olakša tegobe sa desnima tako što će napraviti „glodalice“ od sopstvenog mleka!

Naime, Taša Blekvel je na svom Facebook profilu podelila veliku tajnu – kako bi smirila bebu, zamrzla je svoje mleko u kalupima i ponudila mu umesto standardnih glodalica. Video, u kojem Tašin sinčić potpuno uživa u poslastici koja izgleda kao lizalica ili sladoledi na bazi vode, za samo sedam dana videlo je preko 19 miliona ljudi širom sveta. Ispostavilo se da je reč o sladoledu kućne izrade, koji sadrži majčino mleko. Kao što je Taša i opisala u svom postu, na ovaj način njen sin dobija hranu, dok se njegove desni istovremeno rashlađuju i olakšava mu se bol zbog rasta zubića. Ova mama iz Ohaja, SAD, objasnila je i tehniku pripreme ove poslastice: pomoću pumpice se izdoji mleko, sipa se u kalupe za sladoled (plastične ili silikonske) i zamrzne, te se daje detetu po potrebi.

Moda pod nazivom „Momsicle

Kako se ispostavilo, Taša nije prva mama kojoj je ova ideja pala na pamet. Ovaj sladoled iz domaće radinosti u svetu se naziva Momsicle, što je složenica od mom – mama i popsicle – ledenica, sladoled na bazi vode.

Zahvaljujući Instagramu i haštagu #momsicles, mame širom sveta počele su da objavljuju različite načine realizacije ove poslastice za bebe, čiji je glavni sastojak majčino mleko. Uz to, na tržištu su se pojavili i specijalizovani kalupi, osmišljeni tako da mališanima olakšaju držanje ove moderne glodalice.

[wp_ad_camp_1]

Šta o ovoj modi misli Siriel Estevez (Cyrielle Estevez), pedijatar?

„Sve dok se poštuju higijenska pravila i dok se dete, obavezno starije od 10 meseci, ne ostavlja bez nadzora dok koristi sladoled od majčinog mleka, ne vidim ništa loše u tome. U stvari, važno je napomenuti da upravo hladnoća olakšava patnje deci kojoj rastu zubići. Zbog toga se preporučuje i standardne glodalice držati u frižideru. Sladoledi na bazi vode sa voćnim sirupima su, naravno, zabranjeni tako maloj deci zbog visokog sadržaja šećera. Tako da – verzija sladoleda koji se pravi od majčinog mleka, zašto da ne?! To može biti veoma dobra alternativa“

Tekst Delfine Bariel, za sajt www.neufmois.fr
Prevod teksta: Milena Todosijević

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!