Svetska nedelja dojenja 2016. u znaku gostovanja u Užicu

snd 2016

Predhodnih godina potrudila sam se da zajedno sa majkama organizujem više akcija kojima smo obeležili ovu nedelju. Ove godine rezervisala sam svoje vreme da budem gošća na obeležavanju Svetske nedelje dojenja u Užicu 01.08.2016. godine u okviru manifestacije “Puzijada”.

[wp_ad_camp_1]

Početak Svetske nedelje dojenja bio je u znaku posete udruženju “Roditelj – Užice” gde sam dočekana od strane domaćina na najlepši mogući način. I pored jake kiše i vetra i pomeranja celokupne manifestacije u zatvoreno u prostor Hale sportova u Velikom parku umesto na gradskom trgu sve je proteklo savršeno dobro.

Roditelji su u velikom broju došli do Hale gde je održana puzijada za najmlađe. U okviru puzijade mlade majke i trudnice rado su prilazile da se posavetuju na temu dojenja, da se zahvale na ranije dobijenim savetima preko stranice “Moja podrška dojenju – Tereza Kiš Miljković” ili jednostavno da se upoznamo uživo jer smo već u fazi rešavanja problema. Posebno mi se dopala inicijativa par majki koje nisu uspele u dojenju ali su zainteresovane da se informišu i da uspešno doje narednu bebu.

Ovu manifestaciju zabeležilaje i lokalna TV stanica TV 5 Užice. Prenosim njihov prilog i zahvaljujem se na interesovanju:

 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=xoRGdBbcHtU]

Sobzirom na ciljeve ovogodišnje nedelje dojenja, a to je između ostalog povezivanje sa institucijama radi stvaranja održivih partnerstava, obe moje posete su imale i tu odliku. U okviru manifestacije Puzijada u Užicu svoj doprinos Svetskoj nedelji dojenja dali su i predstavnici Doma zdravlja Užice od kojih sam dobila poziv da narednog dana posetim njihovu školicu za trudnice koja radi bez prekida iako je leto.

Nadam se da je ova poseta samo početak saradnje jer u suštini radimo sa istim ciljem a to je zdravlje naše dece.

Divni ljudi, divna poznanstva i nadam se prijateljstva koja će da traju!

Fotografije možete videti OVDE

Svetska nedelja dojenja 2016 poster
Svetska nedelja dojenja 2016 poster
Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!