Svetska nedelja dojenja 2016.

svetska nedelja dojenja 2016Obeležavanje Svetske nedelje dojenja je važno. Da! 

Obeležiće ga prvih sedam dana avgusta svi redom. Od onih koji smatraju dojenje onim što u suštini jeste, a to je najkvalitetnija prva hrana za dete, pa preko onih koji ostalih 358 dana u godini ne obraćaju baš nešto mnogo pažnje na dojenje… Neću biti baš direktna pa reći da ga i sabotiraju u velikom procentu mada slobodno mogu da kažem da je tako ali za medije se sve može. Svaka čast izuzetcima koji se stvarno trude i maksimalno podržavaju i pomažu, a prepoznaće se. 

Pričaće se na sva zvona tih nekoliko dana u avgustu… Pisaće se po internetu… Pominjaće se čak i u Dnevniku na javnom servisu, u štampanim medijima, na radio talasima… gde god se okrenete, ne samo u Srbiji već u celom regionu.

Svi će se busati u grudi kako ONI podržavaju dojenje. O da! Hvala im!

Ali…

Naravno ima tu i ono ALI.

Šta se dešava ostatak godine? Gde je ono što je svima potrebno? Gde je podrška trudnicama? Gde je podrška porodiljama? Gde je podrška u najtežim mesecima? Gde je podrška kada majka poželi da doji svoje dete onoliko koliko priroda to traži od nje? Gde je tu podrška onima koji žele, mogu i znaju da pomognu?

[wp_ad_camp_1]

Praksa svih ovih godina unazad pokazala mi je  da podrške dojenju ima ali u mikroskopskim tragovima i to najčešće zahvaljujući društvenim mrežama, gde opet pored podrške ima i tako mnogo onih kojima svako pominjanje dojenja smeta.

Predhodnih godina svojski sam se tudila da zajedno sa svojim istomišljenicima po pitanj podrške dojenju i zahvaljujući entuzijazmu mnogo mama obeležimo Svetsku nedelju dojenja i da se redovno upisujemo u Knjigu učesnika kod velike organizacije WABA.

A ove godine?

Ove godine sam pustila druge da je obeležavaju “na sva zvona”. Prepuštam im tih 7 dana avgusta da se pokažu, da se vide i čuju.

Ja ću ove godine dati deo sebe i svog vremena, znanja i ljubavi prema dojenju, trudnicama, majkama, očevima i široj zajednici skromnim učestvovanjem, koliko je do mene, u okviru manifestacije Puzijada u Užicu, koju po sedmi put zaredom organizuje moja prijateljica Marina, sa svojim saradnicama, iz udruženja Roditelj – Užice.

Sa velikim zadovoljstvom gostujem kod njih. Nakon gostovanja sledi više nego zasluženi odmor, a kada prođe 07. avgust ponovo ću biti tu za sve vas koji smatrate da vam moja skromna pomoć može biti od koristi.

Uživajte u ovogodišnjoj Svetskoj nedelji dojenja 01 – 07.08.2016.

Živi bili pa se videli!

Pozdravlja vas vaša savetnica za dojenje Tereza Kiš Miljković!

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!