Trudnica u šopingu

trudnica superbeba Tokom devet meseci trudnoće vaša stara garderoba vam u jednom trenutku sigurno više neće odgovarati, pa će biti neophodno da krenete u potragu za novom. Ali, odakle da počnete? Evo nekoliko osnovnih pravila “trudničkog šopinga”:

Pantalone
Ovaj komad odeće je zaista neizbežan, čak i kada je žena u drugom stanju. Onog trenutka kada više ne budete sa lakoćom mogli da zakopčate dugme na vašem starom džinsu, častite sebe novim – specijalno dizajniranim za trudnice, koji ćete moći da obučete svih devet meseci (pratiće liniju vašeg tela). Nekada se podrazumevalo da trudnica nosi isključivo “tregerke” (kombinezon pantalone), koje su apsolutno neprivlačne. Ali, danas nema potrebe da izgledate kao džak, jer je moguće naći i klasične pantalone sa proširenjem za stomak, ili pliće krojene. I dalje ćete izgledati odlično, a biće vam izuzetno udobno.

Sopstveni stil
Ne odustajte od onoga što jeste. Ne plašite se svoje nove figure, ona je samo dodatni plus, a ne mana koju treba prikriti. Stil oblačenja nije samo modno razmišljanje, to je i ono u čemu se najbolje osećamo, a to je najvažnije u trudnoći.
Kvalitetna garderoba
Trudnoća jeste privremeno stanje, ali to ne znači da treba štedeti na kvalitetu. Ako ste kupoholičar, a niste radi da odvojite veći budžet za ovakvu garderobu, moraćete da se obuzdate pre nego što se zatrpate gomilom nekvalitetne garderobe, koja ne može da zameni jedan dobar odevni predmet. Uostalom, retke su one žene koje nakon izlaska iz porođajne sale izgledaju isto kao pre trudnoće. Za to će vam ipak biti potrebno neko vreme, pogotovo ako nameravate da dojite vašu bebu. Tako će trudnička odeća biti odlično rešenje i za postporođajni period. Prema tome, nije u pitanju kratkoročna investicija.

Tokom trudnoće ćete biti daleko osetljiviji nego pre. Sintetički materijali, uski i nestručno obrađeni krojevi… biće vam veoma neprijatni za nošenje. Zato se može desiti da ono što je delovalo kao razuman potez na početku kupovine – bude potpuni promašaj.

Donji veš
Dobar veš je udoban veš. Skupe seksi varijante možete sebi da priuštite tokom trudnoće, ali bi bilo dobro da se orijentišete ka dobrom i kvalitetnom pamučnom vešu. Nabavite i par gaćica sa džepom za stomak, za hladne dane. Jer, osim što će vam biti toplije, moguće je da će vas klasičan veš stezati i biti jako neudoban. Tokom trudnoće, grudi mogu da se povećaju i za dva, tri broja, čak i više. Kako se od težine ne bi opustili mišići grudi, poželjno je da imate barem dva brushaltera sa širokim i jakim bretelama. Odličan izbor je i brushalter za dojilje. Uostalom, biće vam potreban nakon porođaja.

(MONDO/Yumama)

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!