Trudnice iz Niša su željne znanja o dojenju

Još jednom se pokazalo da su trudnice iz Niša željne znanja o dojenju.

Subota 24.06., prostorije Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, još jednom su poslužile da se trudnice okupe i u prijatnoj atmosferi podele svoje brige i želje vezane za najbolju ishranu svojih beba koje željno očekuju da se rode u narednom periodu.

Na početku malo stidljivo ali kako je vreme odmicalo sve opuštenije su postavljale pitanja i dobijale konkretne odgovore na njih. Ne samo buduće majke već i budući tata.

Posebnost ove radionice ogledala se u tome da je po prvi put na radionici zabeleženo prisustvo isključivo trdunica koje očekuju svoje prve bebe, od čega jedna od njih očekuje blizance. U prvom delu radionice svojim prisustvom obogatila je našu radionicu i majka jednog preslatkog dečaka.

 

Buduće tate su jako poželjne na radionicama o dojenju jer su oni prva linija podrške u momentima kada beba i majka stignu kući iz porodilišta. Oni su ti koji će biti najbolji oslonac u momentima kada majka posumnja u svoju uspešnost dojenja.

Nadamo se da će buduće majke uspeti da sprovedu u praksi većinu onoga što su čule i videle na radionici. Po završetku radionice svi prisutne dobili su po primerak Priručnika o dojenju za trudnice.

Na kraju radionice napravljena je fotografija za uspomenu.

Vidimo se na nekoj od narednih radionica!

Tereza Miljković
vaša savetnica za dojenje

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!