U Roditeljskom kutku u Tivtu pričalo se o dojenju

U junu je u okviru Roditeljskog kutka održanog u Tivtu u prostorijama Jaht kluba Porto Montenegra, održana radionica o dojenju.

Gost radionice, ujedno i predavač, bila je Tereza Kiš Miljković, regionalna savetnica za dojenje, iniccijator akcija pod nazivom “Moja podrška dojenju“.

U okviru radionice koja je protekla u jako lepom ambijentu razgovaralo se na temu “Dojenje i brojevi” ali su pored ttoga sve prisutne trudnce i majke imale priliku da postavljaju i direktna pitanja o dojenju.

“Kuriozitet ove radionice je činjenica da se među prisutnima nije nalazila ni jedna trudnica koja očekuje svoju prvu bebu, već su sve prisutne već ostvarene kao majke. Došle su da se za drugo dete bolje pripreme jer su a svojim prvim detetom videle da dojenje zna biti mnogo zahtevnije nego što su očekivale kada su se prvi put porodile.” – izjaila je Tereza Kiš Miljković.

Radionici su naravno prisustvovala i njihova dečica koja su uvek dobrroošla da provedu ovo druženje zajedno sa svojim majkama.

[wp_ad_camp_1]

Nakon skoro dva sata razgovora, kada je došlo vreme za rastanak, stekao se utisak da bi radionica mogla da potraje i duže od predviđenog vremena. Tivtu kao i svim drugim gradovima trebaju ovakve radionice jer nema ničeg boljeg od dobre pripreme za dojenje pre dolaska bebe. nKasnije je teže isravljati greške, mnogo je bolje prrevenirati ih.

Zahvaljujemo se udruženju Roditelji na organizaciji. Nadamo se da će se ovakve radionice češće viđati među trudnicama u Crnoj Gori.

Za više fotografija klik OVDE

Roditeljski kutak organizuje udruženje Roditelji iz Podgorice za buduće roditelje i sve one koji su se već ostvarili kao rroditelji.  Roditeljski kutak omogućava razgovor sa zdravstevnim radnicima važnim za razvoj njihovog djeteta.

N.M.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!