Učešće u “Školi za trudnice” – Novi Bečej 2013.

U okviru projekta pod nazivom „Škola za trudnice“ koju je uz pomoć i podršku Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vojvodine organizovalo humanitarno udruženje „Suncokret“ iz Novog Bečeja organizovano je više časova za trudnice.

Humanitarno udruženje “Suncokret” izabralo je Terezu Miljković da bude predavač u okviru školice za jednu od značajnijih oblasti a to je dojenje.

novi becej 1

novi becej 2

Pored časova koje su držali ginekolozi i pedijatriske sestre značajno mesto zauzimaju i časovi dojenja. Na  časovima o dojenju trudnice su bile u prilici da se na vreme pripreme za izazove dojenja koje ih čekaju nakon porođaja.

novi becej 3

Na ovim časovima im je pored toga kako da se pripreme za dojenje, kako da pravilno postavljaju dete na dojku i ostalih bitnih stavki za dobar start dojenja ukazano na to koji su najčešći problemi na koje žene nailaze nakon porođaja kada je dojenje u pitanju.

novi becej 4

„Bila mi je izuzetna čast da budem u prisustvu mladih trudnica koje su budno slušale sve što sam im pokušala preneti kako bi bile u prilici da krenu sa dojenjem. Nadam se da su zapamtile dosta toga od onoga što sam im ispričala i da će dobar deo toga primeniti.“ – Tereza Miljković.

Tereza Miljković

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!