Čuda se dešavaju – Porodila se, a nije znala da je trudna

Bračni par Mitrović iz Leskovca, koji sedam godina nije imao dece, iznenada dobio dečaka. Ivana zbog velikih bolova prebačena u Urgentni centar, a posle 20 minuta se porodila.

IVANA i Ljubiša Mitrović kada su se najmanje nadali postali su roditelji. Posle sedam godina braka Ivana je u četvrtak na svet donela zdravog dečaka teškog tri kilogramam i 550 grama. Ništa to ne bi bilo čudno da ona nije imala pojma da je trudna, sve dok nije počeo porođaj. Srećni roditelji još ne mogu da dođu sebi i očekuju da kum njihovom sinu da ime Jovan jer je su ga dobili na ovaj veliki pravoslavni praznik. Leskovački ginekolozi ne pamte da su do sada imali slučaj trudnice koja nije znala da je u drugom stanju.

– Niko nije srećniji od mene, ali pomalo i brinem jer ne znam koje sam sve lekove uzimala jer nisam znala da sam trudna. Mislila sam da imam gasove, a ustvari su to bili bebini pokreti. Radila sam do srede uveče a onda se ujutru probudila kao majka, veli Ivana koju lekari leskovačkog Odeljenja kroz osmeh umiruju da je beba savršena.

Ljubiša je potpuno sluđen, smenjuju mu se osećanja sreće i straha. Oseća i krivicu što nije pazio svoju suprugu kao trudnicu, ali kako je i mogao kada nije ni znao da je trudna. Da će postati otac saznao je 20 minuta pre nego što se rodio „naslednik“.

– Ivana ništa nije krila od mene već jednostavno ni ona nije znala. Imala je probleme sa neredovnom menstruacijom i primala je hormonsku terapiju. Zbog njih je imala oscilacije u težini. Novembra prošle godine iznenada je izgubila ciklus, ali nismo tome pridavali pažnju. Iako nije imala nikakve simptome, za svaki slučaj je u februaru uradila kućni test trudnoće koji je bio negativan. I komšinica Ivana nam je svedok. Tada smo definitivno isključili trudnoću i ponašali se najnormalnije. Nije htela da me posluša da ode kod lekara. Tražila je da je razumem jer joj je dosadilo uzimanje hormona. Pomagala mi je u svim poslovima, čak i nekim muškim, fizički neprimerenim trudnicama, kaže Ljubiša koji ne zna gde mu je glava.

Treba dočekati i pripremiti sve za bebu, a oni nemaju ništa. Iskreno, još uvek ne može ni da veruje da je postao otac. – Želeli smo decu, ali nismo imali para za skupe tretmane. Čekali smo na čudo i dočekali.

Ljubiša će do kraja života pamtiti noć kada je Ivana oko tri sati nakon ponoći dobila jake bolove. Odmah su otišli u Hitnu pomoć koja ih je uputila u Urgentni centar. Davali su Ivani lekove protiv bolova u stomaku i upitili je na rendgen. – Srećom, rendgen nije radio, inače, uzdiše Ljubiša i priznaje da je plakao od sreće i straha. – Predložio sam Ivani da odemo do Ginekološkog odeljenja jer smo imali još pola sata vremena dok ne počne da radi rendgen.

Ginekolog Slavko Krstić koji je bio dežuran tog jutra uspeo je samo da uzvikne „bebici viri glava“. Posle 20 minuta junačina od 3,550 kilograma već je plakala u majčinom naručju.

 

VITALNA BEBA
Srđan Mitić, načelnik Odeljenja ginekologije kaže da trudnoću niko nije kontrolisao, ali da je i pored toga beba vitalna. Više nije ni važno šta se dešavalo prethodnih devet meseci, važno je da im se ispunila želja i da su postali roditelji, kaže načelnik Mitić.

Izvor: novosti.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!