I januarska besplatna radionica o dojenju za trudnice u Beogradu bila je odlična. Imali smo kao i uvek par trudnica koje su i pored rezervacije morale da odustanu od dolaska ali ne zameramo im. Koja je hladnoća a uz to i led na ulicama sam dolazak na radionicu bude prilično otežan. Bez obzira na to broj popunjenih mesta je bio adekvatan. Ko nije uspeo da dođe u januaru imaće priliku da dođe u februaru, a nova radionica je već zakazana i prijave su počele.

[wp_ad_camp_1]

Kao i do sada zahvaljujući sponzorima koji dobiju svoje vreme na radionici i ova je bila u potpunosti besplatna pa je stvarno treba iskoristiti do maksimuma. Pored dojenja tu su razne interesantne teme, priča se o grčevima, homeopatiji, čuvanju matičnih ćelija, osiguranju deteta… Svašta nešto interesantno za buduće roditelje.

Radionice su zamišljene kao mesto gde majke, a i budući očevi, mgu da se opuste i da pitaju sve što ih iz ove oblasti brine. Ponekad je vreme tako kratko iako radionica sveukupno traje tri sata. Vreme nam u razgovoru jednostavno proleti. Malo pričaju sponzori, pa se priča o dojenju, pa pauza, pa sponzor pa dojenje… I eto kraja, a tema ima još. E za sve te teme koje nisu dorečene na radionici tu je i sajt Super beba kao i stranica na FB za postavljanje pitanja. Važno je samo znati gde se i kako obratiti.

Jednako brzo kako nam proleti vreme na radionici proletelo je i vreme od kada se radionice ove vrste na istoj lokaciji i rade. U februaru se navršava godinu dana od prve radionice. Ako se izuzme jedna planski preskočena u julu kada su bile velike vrućine slobodno se može reći da smo tu svakog meseca.

Mogu da se 100% složim sa Aleksandrom kada kaže da smo mi uigran tim i svaka radionica donese neko novo iskustvo za sve nas.

Sledeća radionica je zakazana za 21.2.2017. Prijavite se na mailing listu ili jednostavno pratite najave na našoj FB stranici i prijavite se na vreme.

Tereza Miljković
vaša savetnica za dojenje