Utisci sa 7. okupljanja podrške dojenju na javnom mestu

Požarevac:

Danas se u Požarevcu okupilo šest mama, lepe sređene i spremne za druženje:)

7 akcija pozarevac

Požarevac

Ovoga puta dve devojcice i četiri dečaka. Sara i Nastasja su bas uživale I odmah su dobile po dvojicu momaka. U “Zamku” je bilo baš bucno za bebe ali u svakom slučaju smo se lepo proveli. Proglašavam i ovaj skup uspešnim, divno je što se okupljamo i što imamo ovako lep povod.

Drugari koji nisu mogli da dođu ozdravite brzo pa se vidimo sledećeg meseca da damo podršku dojenju.

Niš:

DOJENJE JE PRIRODNO – u sebe veruj i znaj i u dojenju bićeš naj!

( Sedmi po redu skup podrške dojenju u Nišu)

 7 akcija Nis

Niš

U subotu, 07. decembra 2013. godine organizovan je sedmi po redu skup podrške dojenju pod nazivom: DOJENJE JE PRIRODNO- u sebe veruj i znaj i u dojenju bićeš naj!

Organizovale smo se i u prijatnom ambijentu igraonice „Sunce“ provele dva divna sata od pola 10 do pola 12, družeći se, dojeći, dajući intrvjue novinarki Vesni Petrović i uživajući u našoj dečici.

Ono što me raduje je da se sve više i više novinara, medija, fotografa, uključuje u naše akcije i da ih redovno prati, a ono što me najviše rastužuje je što mlade buduće mame ne shvataju da bi im jedno ovakvo druženje i savetovanje pomoglo da bez straha počnu sa bliskošću i nežnošću sa svojom bebom kroz pravilno dojenje.

Zovem i molim trudnice da se malo više osveste i počnu da se druže sa nama, jer ništa neće izgubiti već samo mogu dobiti. U našoj grupi su najaktivnije mame koje po treći i četvrti put doje svoje bebe, znači dobro znaju da to nije lako zbog puno dezinformacija u današnje vreme, kao i mame koje prvo dete nisu dugo ili nisu uopšte dojile, pa su sa drugim detetom postigle uspeh zbog toga što su puno učile o dojenju tokom druge trudnoće. Srećna sam ponovo što je novinarka Vesna Petrović napisala divan tekst koji je u ponedeljak 09. decembra izašao u Narodnim novinama. Nadam se da će taj naš razgovor podstaći trudnice i mlade mame da bar više čitaju o dojenju i da spreče da njihovo dete još u porodilištu dobije ad-mleko totalno nepotrebno, ako već nemaju pola sata do sat da posete naš skup o kome se uvek mogu informisati na kraju svakog meseca u grupi „Moja podrška dojenju“, kao i u novonastaloj grupi za niške mame „Nišlijke koje podržavaju dojenje“.

Nas desetak uvek uživamo u ovim okupljanjima, od toga nas je bilo i dve trudnice, što je po mom mišljenju malo, ali ja ne odustajem, uvek verujem da će nas biti sve više i više. Svi koji smatraju da je mamino mleko najbolj hrana za naše potomstvo su dobrodošli! Izvolite, svake prve subote u mesecu su smo na nekom javnom mestu u gradu.

Zagreb:

Pozdrav, mama sam troje dječice Laura(12.god.), Lana (7god.) i Dian (15,5mj.).

7 akcija zg1

Zagreb

Ulaskom u grupu kao i sve članice bila sam šokirana jednom izjavom o dojenju u zatvorenim prostorijama (wc i slično) i tako je došla inicijativa da se pokrenu u svakom mjestu /gradu/državi skupovi tj. druženje mama, trudnica, dojilja i da se podrži dojenje, kao i dojenje na javnom mjestu! Tako sam u travnju.2013 god. osnovala podgrupu na facebooku “Moja podrška dojenju -Zagreb” za moj grad i tako je sve krenulo.

Skupovi i druženja održavaju se svaku prvu subotu u mjesecu i puni su emocija i pozitivne energije. Majke su opuštene, bez obzira što su u javnosti, ne skrivaju se i doje svoju djecu kao da su kod kuće. Time prenose poruku da je dojenje nešto sasvim normalno i da je majčino mlijeko najbolja hrana za bebu bilo gdje i bilo kada u svakom trenutku!

Na skupovima dojimo, pričamo o dojenju i svakodnevnom životu, smijemo se i veselimo novom druženju.

Beograd:

Dunja Petkovic: Bilo nas je tri žene, sa dve bebe i jedna veća devojčica. Takođe skup su podržale moje tri drugarice bez dece i jedan tata. Skup je bio u Delta city-ju. Smatram da je bilo manje mama na podršci zbog lošijeg vremena i daljine stanovanja. Meni je kao i uvek bilo super…

7 akcija bg

Kragujevac:

Prvi put sam organizovala okupljanje, meni je bilo prelepo, opustena atmosfera, lepo smo se družile i ispričale što može da se i vidi iz fotografija, i zbog toga odlučile da se nađemo opet za dve nedelje, bilo je 7 mama, stim sto su nam podršku dali moja mama i jedan tata:

7 akcija kg

Puno pozdrava za sve trudnice i mame. Pratite naše najave u Grupi za podršku dojenju

Više fotografija u grupi.

Tereza Miljković

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!