Utisci sa prvog ciklusa Školice dojenja – Tivat

Neposredno nakon što je u Tivtu 07.08.2019. obeležena Svetska nedelja dojenja, koja je Tivat uvrstila među gradove koji su obeležili ovogodišnju Svetsku nedelju dojenja, u prostorijama Doma zdravlja u Tivtu narednih dana održani su i časovi u Školici za dojenje.

Prvom cilusu Školice dojenja odazvale su se trudnice koje su sa sobom povele i podršku u vidu prijateljica. Pet trudnica i njihove prijateljice, bile su u prilici da odslušaju predavanja vršnjačke savetnice za dojenje i gostujućih predavača. Tema je bilo mnogo ali su sve vodile ka jednom cilju, a to je povećanje nivoa znanja o dojenju kako bi što spremnije ušle u novu fazu svog života i pružile svom detetu najbolji mogući start.

Više o temama na predavanjima možete da pročitate ovde: Školica dojenja – Tivat, detalji predavanja

Svi smo bili jako fokusirani na predavanje, na pitanja, podpitanja, pojašnjavanja. Cela ekipa koja radi u okviru Školice dojenja je bila više nego puta entuzijazma i želje da prenese što više informacija prisutnima, tako da se nismo ni setili da ovekovečimo malo detaljnije ove trenutke. Na predavanjima smo imali tri trudnice od njih pet, koje su jako blizu svom terminu porođaja. Želimo im lak porođaj i uspešno uspostavljanje dojenja! Naravno mogu da koriste besplatnu telefonsku podršku svakog dana od 11-17h putem dežurnog telefona 068502972 kako bi rešavali sve što ih bude mučilo.
Sve trudnice su izrazile želju da dođu ponovo u Školicu dojenja i nakon što se porode i biće nam jako dragi gosti. ” – Izjavila je Tereza Kiš, predavač u Školici dojenja.

Školica kreće sa svojim drugim ciklusom od četvrtka 15.08.2019. i predavanja će se održavati četvrtkom od 11h. Biće održana četiri predavanja u ovom ciklusu, konkretno 15. 22. 29. Avgusta i 05. Septenbra. Svi su dobrodošli i trudnice i majke i svi oni koje ova tema interesuje.

NVO Centar za savjetovanje i lični razvoj
NVO Moja podrška dojenju

Projekat “Školica djenja – Tivat” je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

dojenje

Ovaj tekst je objavljen u okviru projekta Školica dojenja – Tivat, koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Sadržaj ovog teksta, kao i nalazi prikazani u njoj, isključiva su odgovornost NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj i ni na koji način ne odražava stavove Evropske unije (EU), Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), ni opštine Tivat. 

 

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!