Važnost majki

Izvor: mojabeba
Mislim da smo danas sve u fazonu “uradi više, nabavi više, imaj više”. Mnoge od nas rade kako bi kući donele platu ili neki drugi posao za naš duševni mir. Da li ste se ikada upitale kako bi vašoj deci bilo bolje sa bebi-siterkom nego sa vama?
 Važnost majki
Naučne studije počinju da ukazuju na veoma visoku vrednost majčinske ljubavi, zagrljaja i podrške. Dadilje, bebi-siterke i rođaci su sjajni. Samo nisu toliko sjajni kao mama.

Dobila sam najbolje od oba sveta, smatram. Radila sam veoma važan posao izvršitelja, dok moja starija ćerka nije napunila dve i po godine. Na prekretnici moje karijere, izabrala sam da “zatrudnim i ostanem kod kuće godinu dana”. Nisam shvatala da će to biti desetogodišnji jaz od mog voljenog života.

Nisam odmah zatrudnela, ali, nakon godinu dana uživanja u ulozi majke, nisam mogla da podnesem da pažnju i staranje o mojoj ćerki prepustim drugoj dadilji, ma koliko divna ona bila. Mislim da je to bio moj najbolji potez u karijeri mog života.

Deset godina kasnije, ponovo sam u poslu i napredujem. Da, često mi je bilo dosadno. Da, naša je porodica žrtvovala veliku kuću, dobar auto i odmore u kojima su neke naše kolege uživale. Ali, bila je to svesna odluka o žrtvovanju u korist naše dece. Želeli smo da naš moral, naša etika i naše životne lekcije utiču na njih.

Mislim da mame mogu da rade kod kuće, da budu domaćice ili da rade van kuće i da i dalje budu odlične mame. Najvažnija stvar majčinstva je da budete uz vašu decu. Možda je vaša žrtva odlazak na posao, ali provodite ono malo dragocenog slobodnog vremena koji imate za čitanje priča svako veče, odvođenje u park svake subote ili praćenje ćerke na školski ples. Ono što je bitno je naše ulaganje, samopouzdanje u našu ulogu majke, znanje da smo najbolje za tu ulogu i razumevanje koliko smo bitne društvu.

Potapšite se po ramenu, mame… postiglle ste čudo! Ne postoji veća žrtva na svetu, po mom mišljenju, od odlučivanja da se bude roditelj. Znajte koliko ste bitne. Znajte da je vašoj deci potrebno da budete što je moguće jača individua. Tu leži vaša snaga kao majke, bilo da dan provodite kući ili u kancelariji. Mi smo sve izuzetne žene u našem majčinstvu!

Odgovori

[instagram-feed]
error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja !!