Veliki 18. rođendan podrške dojenju

Osamnaest godina učenja o dojenju, usavršavanja, rada, truda, odvajanja vremena, učenja, rada, rada, pitanja, odgovaranja, pripremanja, preispitivanja, pisanja, rada i učenja… i tu sam gde sam. Moj rad je postao punoletan!

Za ovih 18 godina ne mogu nabrojati koliko je samo žena i njihove dece bilo u kontaktu sa mnom. Neko direktno, neko preko posrednika, neko je čitao tekstove, neko pohađao radionice… Bilo vas je toliko da sam ponosna na sve vas, a i na sebe.

Mnogo toga bi imala da napišem o svemu što se dešavalo do sada. Bilo je tu i lepog i ružnog, izazova i ideja…

Ako preskočimo sve godine do ove poslednje, samo u 2016. godini došla sam do blizu 1.000.000 (milion) pregleda stranica, prema Google analitici, na sajtu www.superbeba.com posvećenom dojenju, zatim preko 400 trudnica koje su u ovoj godini uživo prisustvovale radionicama o dojenju za trudnice, na stranici za podršku dojenju lajk za stranicu “Moja podrška dojenju – Tereza Kiš Milhjković” dalo je samo u 2016. godini oko 11.000 osoba koje žele da čitaju o dojenju, a gde su one koje čitaju ali nisu klinkule taster “like”…Broj objavljenih fotografija na stranici iskreno ne znam. Broj prepiski tj postavljenih pitanja… matematički izračunato prema poslednjim podacima FB analitike prosečno 30 na dan, za godinu dana oko 10.000. Od toga ima i jedan mali procenat koji se završio prestankom dojenja, što zbog nemogućnosti prevazilaženja problema a što jer je red bio da se polako prestane sa dojenjem. Deset hiljada iskustava, problema, rešavanja i uspeha. Bravo majke!

[wp_ad_camp_1]

Objavljivani su moji tekstovi na temu dojenja u elektronskim medijima, bilo je poseta lokalnim tv stanicama, radio gostovanja, poseta domovima zdravlja, obeležavanje Svetske nedelje dojenja u Užicu kao gost ugruženja Roditelj-Užice, jedna saradnja sa UNICEF-om, fantastična saradnja sa opštinom Medijana (Niš) zahvaljujući kojoj je u Nišu održano više odličnih radionica i aktivnosti, poseta Tuzli i fantastična radionica o dojenju, prisustvo okruglom stolu povodom Nacionalne nedelje dojenja u Srbiji, predavanje na Dečijam sajmu u Kraguevcu… Pridružila sam se članstvom velikoj zajednici ILCA (International lactation consultant association). Bilo je toliko lepih aktivnosti da se ne mogu pobrojati a da se nešto ne preskoči.

Moja podrška dojenju, decembar 2016. Beograd

Šta će se sve još dešavati u 2017. godini, kuda će mene, a i sve vas sudbina odvesti, da li će i kakvih saradnji biti, sa kim, kada, koliko i kako… videćemo.

Kako bi deca rekla: “Držite mi palčeve” da sve krene lepo i da se realizuju planirane aktivnosti pa će i efekat na dojenje biti bolji i veći.

Hvala svima koji su mi svako na svoj način pružili podršku u 2016, hvala na sponzorstvima radionica, na pojedinačnim donacijama, na lepim rečima podrške, na poslatim fotografijama, na odvojenom vremenu za organizovanje radionica i akcija i na divnim druženjima.   Hvala od srca svima! Sa nestrpljenjem očekujem ovu 2017.

Sretna vam Nova godina!

Terez Miljković
vaša savetnica za dojene

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!