Vozači autobusa u Francuskoj na posao došli u suknjama jer im je zabranjeno nositi šorceve

Temperatura je ovih dana u Francuskoj porasla do 38 stepeni celzija, zbog čega vlasti ove zemlje stalno upozoravaju stanovnike da budu oprezni, ostanu u kući i ne izlaze na sunce tokom dana. Usljed vrućina, vozači autobusa zapadnog francuskog grada Nantes požalili su se kako njihove uniforme nisu prikladne za tako visoke temperature. Kako su kazali, zavide ženama koje mogu voziti autobus u suknjama.

“S obzirom na to da su suknje dozvoljene, a šorcevi ne, mi smo odlučili doći na posao u suknjama”, rekao je jedan od vozača za lokalne novine Presse Ocean.

[wp_ad_camp_1]

“Ovo je jedan vid diskriminacije. Vozačice mogu nositi suknje, a mi ne možemo šorceve. Po ovim vrućinama temperatura na mjestu vozača iza vjetrobranskog stakla doseže i 50 stepeni celzija, a nemamo klima uređaje u autobusima. To je nepodnošljivo, naročito kada ste u uniformi”, rekao je Magner.

Semitan je jedina kompanija u Francuskoj koja je prošle godine vozačima autobusa dozvolila da nose tanju uniformu ili ljetne hlače, ali niko još ne dozvoljava vozačima da u šorcevima dođu na posao.
Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!