Zadržite uspomenu na trudnoću i rođenje bebe

Sada ste na početku trudnoće i pravo je vreme za jedan ovakav tekst:

Uglavnom se skupljaju slike, čuva se trakica s brojem iz rodilišta, čestitke i telegrami povodom rođenja bebe.

No, to nije sve. Uživajte u trudnoći i u rođenju svoje bebe, sačuvajte uspomene na te predivne događaje. Evo nekoliko ideja.

FOTOGRAFIJE

Kad se beba rodi, sigurno će najviše biti fotografija novog člana obitelji.

Ali i pogled na  fotografije mame trudnice ili zabrinutog tate može biti kasnije vrlo zabavan.

Slikajte se na dan kad ste saznali da ste trudni (možda s pozitivnim testom za potvrđivanje trudnoće u ruci), pratite svoju trudnoću fotografirajući svoj trbuh iz profila (svakih mjesec dana), možda će i liječnik koji prati vašu trudnoću pristati na jedno fotografiranje.

Ako idete na vježbe za trudnice, slikajte se tijekom vježbanja ili s ostalim polaznicama vježbi.

Zabilježite neke posebne trenutke koji su vam se dogodili u trudnoći: putovanja, godišnji odmor, rođendani, obljetnice.

Najzanimljivije fotografije su na sam dan poroda: odlazak u rodilište, fotografiranje poroda i novorođene bebe.

Tijekom boravka u rodilištu zadržite fotoaparat i svaki dan slikajte svoju bebu. Na fotografijama ćete najbolje vidjeti kako se vaša beba iz dana u dan mijenja.

Zabilježite i dolazak kući, prvo kupanje i sretan ostatak obitelji.

Fotografirajte svoje dijete svaki mjesec prvih godinu dana. Tako ćete dobiti prekrasnih 12 fotografija koje možete uokviriti i staviti na zid kao uspomenu na bebinu prvu godinu.

Fotografija vašeg i bebinog dlana dat će vam uspomenu kako su ručice nekad bile male. Zadržite u uspomeni i najomiljeniju igračku ili medvjedića.

Probajte fotografirati crno-bijelim filmom. Na crno-bijelim fotografijama možemo često zapaziti fine detalje koji nisu vidljivi na fotografijama u boji.

[wp_ad_camp_1]

Ako netko drži bebu tijekom fotografiranja, poželjno je da ima tamniju odjeću. Tako fotografija ima bolju podlogu u odnosu na objekt snimanja. Beba je u centru fotografije, a ne osoba koja je drži.

Posebne trenutke možete zabilježiti i kod profesionalnog fotografa.

Fotografije čuvajte u foto-albumu (najbolji su oni koji imaju ispod fotografije prostor za nadnevak i kratak tekst).

Napravite jedan poseban foto-album koji će biti namijenjen samo vašem djetetu. Kad dijete jednom „ode“ od kuće, bilo bi lijepo da ima svoj album sa slikama iz djetinjstva i mladosti, a vi ćete imati svoj. Uvijek možete kod razvijanja fotografija napraviti par fotografija više i spremiti ga u djetetov album.

Sastavite ga u obliku foto-stripa ili priče.

Započnite od svojeg djetinjstva kad ste bili beba, vaš prvi rođendan, polazak u školu, mladost, vaše vjenčanje i barem jednu sličicu vas iz života u dvoje.

Neka za uspomenu ima i fotografije baka i djedova, prabaka i pradjedova, te ostale uže obitelji.

Dalje možete s vremena na vrijeme stavljati neke zanimljive ili značajne fotografije, prateći ga od prve UZV sličice, kroz djetinjstvo, pa i mladost.

DNEVNIK TRUDNOĆE

Pisanje dnevnika i zabilješki u trudnoći pružaju vrlo lijepu uspomenu. Danas postoje na tržištu pravi trudnički dnevnici, ali možete odabrati i bilježnicu u koju ćete pisati svoje osjećaje, događanja, zalijepiti fotografije, sličice s UZV, rezultate pretraga i pregleda u trudnoći, datume pregleda kod liječnika, porast vaše težine, bebine pokrete, listu potrebnih stvari za bebu, neke obavijesti koje će vam biti važne za sljedeću trudnoću, zapisati najvažnije telefonske brojeve i adrese.

JOŠ NEKE IDEJE

Napravite vremensku kutiju za svoje dijete. I neka je otvori kad bude imao/la 18, 21 godinu ili svoje dijete.

U vremensku kutiju stavite fotografije, video snimku prvih koraka ili audio kasetu s bebinim prvim gugutanjem, čestitke i telegrame povodom rođenja ili prvog rođendana, trakicu s brojem iz rodilišta, otpali dio pupkovine, otiske ručica i nožica (bojom na papiru ili u glinamolu), dnevne novine koje su tiskane na dan rođenja, vaše pismo upućeno njemu/njoj, kopiju rodnog lista, prve cipelice, prikaz obiteljskog stabla.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!