Zagreb dobio prvu službenu klupu za dojenje i prematanje beba (ali kakvu?)

M.P.K. / PETAK, 21.10.2016 16:55

Ovom akcijom pokazujemo koliko podržavamo dojenje u javnosti

Foto: HSLS Grada Zagreba

JEDNA po jedna i nadamo se da će barem svaka četvrt u Zagrebu dobiti svoju klupu za dojenje. Istaknuto je to danas prilikom svečanog otkrivanja prve zagrebačke klupe za dojenje koja je smještena na području gradske četvrti Podsused – Vrapče.

[wp_ad_camp_1]

„Lokaciju smo odabrali na prijedlog Gradskih ljekarni koje su nedavno postale prijatelj dojenja, na čemu iskreno čestitamo, a današnjim činom šaljemo snažnu potporu dojenju u javnosti. Zato pozivamo i gradsku upravu da na centralnim dječjim igralištima diljem zagrebačkih 17 četvrti postave klupe za dojenje i prematanje beba kako bi zajednički unaprijedili kvalitetu života mama dojilja i naših najmlađih sugrađana, ali i ostvarili sve mjere koje  promoviraju dojenje, a obuhvaćene su  Programom promicanja i unaprjeđenja dojenja u zajednici za razdoblje 2015.-2017., usvojenog na sjednici Gradske skupštine u veljači 2015. godine.“, istaknuli su prilikom predstavljanje ove klupe, a riječ je o  članovima zagrebačkog HSLS-a koji su vlastitim sredstvima od 8.500.00 kuna kupili i zajednici poklonili klupu za dojenje i prematanje beba.

„Ovom akcijom pokazujemo koliko podržavamo dojenje u javnosti te ovim putem pozivamo gradsku upravu da otvori web stranicu i aplikaciju za pametne telefone na kojima će se nalaziti sadržaj o svim značajkama dojenja, stručnim savjetima, najčešćim pitanjima. Predlažemo i da uvedu godišnju nagradu „Dojenje je zakon“, kojom bi se nagradile korporacije koje razvijaju program dojenja u korporacijama kao i trgovački centri, ustanove i druge pravne osobe koje imaju najbolje uređeni prostor namijenjen dojenju i previjanju djece.“, rečeno je danas na predstavljanju klupe prilikom čega je istaknuta još jedna poruka zagrebačkom gradonačelniku Milanu bandiću koja glasi: “Predlažemo da se sa svih 570 dječjih igrališta koja se nalaze na javnim površinama odmah uklone pepeljare za cigarete i onemogući pušenje na dječjim igralištima.”

izvor: www.index.hr

KOMENTAR: Još kada bi klupa bila okrenuta kako treba, a ne da gleda u zid! Možda se majstor malo zbunio 🙂 Apelujem na udruge za podršku dojenju u Hrvatskoj da reaguju… Kakva je poruka ove klupe? (Tereza Miljković, vaša savetnica za dojenje)

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!