Započeo je četvrti ciklus Školice dojenja u Tivtu

Prošle sedmice 10.10.2019. krenuo je četvrti ciklus Školice dojenja u Tivtu, ili jednostavno rečeno četvrta grupa trudnica i onih kojima je dojenje bitno bila je u prilici da prisustvuje prvom od četiri časa ovog ciklusa.
Prvog dana Školice druženje je upotpunjeno gostovanjem patronažne sestre Vere koja je sa trudnicama prošla sve što je bitno za prve dane i nedeljenakon porođaja, od kupanja, prepovijanja, nege pupka itd pa sve do pojedinih verovanja koja su sveprisutna u narodu i njihovog opravdanog ili neopravdanog postojanja.
Na “času” su bile trudnice, majka sa svojim sinom ali i posebna gošća koja nas je iznenadila. Radi se o načelnici pedijatrije Kotorske bolnice.
Doktorka Natalija Petranović izrazila je veliko zadovoljstvo što je Tivat dobio Školicu dojenja u kojoj buduće majke mogu da se pripreme za dojenje. “Ova školica će mnogo olakšati rad sa majkama nakon porođaja jer dolaze spremne, sa predznanjem o dojenju koje je jako važno.”
Naredni čas se održava 17.10.2019. a gost predavač u Školici dojenja je ginekolog dr Bojan Vučetić, ginekolog akušer Opšte bolnice Kotor. U okviru njegovog predavanja bićete u prilici da saznate kako funkcioniše porodilište u Kotoru, šta se dešava za vreme porođaja sa majkom i bebom, da li je moguće započeti dojenje prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije u toku prvog sata nakon porođaja, kako porođaj može da utiče na dojenje… itd.
Pozivamo ujedno sve trudnice i majke iz Tivta i okoline da se pridruže Školici ili da se informišu o dojenju na dežurni telefon: 068502972
Pratite dešavanja i najave na stranici Moja podrška dojenju – Tereza Kiš
Ovaj tekst objavljen je u okviru projekta Školica dojenja Tivat koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Sadržaj ove publikacije, kao i nalazi prikazani u njoj, isključiva su odgovornost NVO Moja podrška dojenju i ni na koji način ne odražava stavove Evropske unije (EU), Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), ni opštine Tivat. 
Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!