Žena je ženi vuk – dojenje je odvratno

dojenje u trznom centru

dojenje u trznom centruDobila sam jednu poruku koju vam u celosti prenosim. Zašto je potrebna edukacija žena o dojenju…? Ako ništa drugo onda da se smanji broj ovakvih situacija:

Dobar dan draga Tereza, moram da Vam se obratim.

Situacija koju sam doživela je neprijatna, ali se nadam, poučna za sve mame, a najviše za buduće mame, jer i njima želim da se obratim!

Danas sam sedela sa drugaricom na kafi u Delta city-ju. Sa nama i moje dvoje najmlađe dece (od četvorice sinova). Nas dve u priči, stariji zaspao, smeštam ga u kolica, mlađem se spava (11,5m). Uzimam dete i normalno, dojim ga i on se polako uspavljuje.

Pored nas prolaze momak, stasit, visok i razvijen i devojka, mlada, lepa i negovana. Ugledaju mene kako dojim dete, a pritom se niiišta ne vidi i ona njemu kaže ODVRATNO!

ON me pogleda, okrene se ka njoj i pita ZAŠTO TI JE ODVRATNO?! Blagim tonom, ljudskim, prijateljskim je pita. A ona sa gnušanjem odgovara isto… “Ma,odvratno mi je!!!!”

[wp_ad_camp_1]

Ja je gledam i pitam se šta će biti kada ona rodi svoju bebu? Da li će reći da joj je odvratno da nahrani svoje dete, da ga privije uz sebe, da ga mazi i miluje, da joj ručicama dira lice… Pitam se gde odoše “normalne” majke i normalni odnosi??? Zasto joj je to odvratno?

Nije me povredilo, jer za ovih 5,5 godina, koliko dojim svoju decu, svega sam se naslušala… Pitam se da li ona pomisli da je to što ja radim dobro za moje dete ili misli da meni tamo nije mesto… ne znam…

Pozdrav drage moje!!!

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!