11.04.2019. – Knjiga utisaka, dojenje

dojenje

Pozdrav Tereza,

pratim Vas već 4 godine, kad sam imala problem s prvom kćeri i kada su mi govorili da je dobila samo 500g da uvedem dohranu, Vi ste rekli da ne treba, i veliko hvala na tome. Dojila sam je 2 godine. ? Sadašnja situacija je drugačija, dobila sam blizance, i imala sam potrebu napisati Vama, a i ostalim majkama da je dojenje isključivo blizanca moguće.

Rođeni su 35+5t normalnim porodom, budući da su imali jedan 2270g, drugi 2370g bili su u inkubatoru, i ja sam odlučila da ih želim dojiti, s obzirom da nisam mogla biti s njima, prateći Vaše upute kako da krene mlijeko, uz pomoć izdajalice sam uspjela.

15 dana su proveli u bolnici samo zbog kilaže, ja sam puštena iz bolnice nakon 3 dana, i kući sam se izdajala svako 3 sata, danju i noći i nosila im svoje mlijeko u bolnicu. Nakon 4 dana su mi ih dali da ih dojim u bolnici, odmah su prihvatili i nije bilo problema. Kući smo samo nastavili. Jedan po jedan, nije mi bilo zgodno u tandemu, oni su sisali svega 10min i to im je bilo dosta da se najedu.

Prva dva mjeseca su dobili svaki po 1100g, trenutno im je 5 mjeseci i imaju 5800, i 5900, krenuli smo s bočicom ujutro i navečer, jer su dobivali manje na kilaži, međutim svo ostalo vrijeme doje. Treba vjerovati i sve se može, uz podršku naravno.

Hvala Vam što postojite, i što nesebično dijelite svoje savjete.
Lijep pozdrav, Ana-Marija

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!