Banja Luka – Mondo: Prva radionica o dojenju u Banjaluci

04.04.2014. 16:48
U Banjaluci će 7. aprila biti održana prva Radionica o dojenju koju organizuje “Bubsi beba” u saradnji sa školom za trudnice “Radosnica”.

Na radionici će govoriti Tereza Kiš Miljković, regionalna savjetnica za dojenje, dr Ljubo Višekruna, pedijatar i neonatolog KC Banjaluka, Slađana Latinović Štula, majka i idejni tvorac “Bubsi bebe” i Vlatka Đermanović Bojanić, predavačica u školi za trudnice “Radosnica”.

Pravilna ishrana predstavlja osnovni uslov za pravilan rast i razvoj djeteta, a prirodna ishrana majčinim mlijekom predstavlja optimalan način ishrane dojenčadi i male djece. Prednosti majčinog mlijeka su mnogobrojne, a dojenje je jedan od presudnih faktora za dobro zdravlje djeteta i majke.

Podizanje svjesti te edukacija trudnica i mladih majki o dojenju veoma je bitna za stvaranje zdravog i sretnog podmlatka. Učesnici radionice, na najbolji mogući način govoriće o dojenju, ali i o načinima za prevazilaženje tih problema. Pored edukativnog sadržaja, radionice, održaće se i svečano otvaranje “Bubsi Beba kutka za dojenje”.

Bubsi Beba kutak za dojenje jedino je mjesto te vrste u Republici Srpskoj, gdje majke koje su u šetnji mogu doći i na miru i u ugodnoj atmosferi nahraniti svoje bebe.

Radionica će se održati 7.aprila na Svjetski dan zdravlja, u školi za trudnice “Radosnica” sa početkom u 18 časova, a svoje učesšće trebate potvrditi na broj telefona 065/601-339 ili na email adresu bubsibeba@ hotmail.com.

(MONDO)

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!