Nacionalna nedelja dojenja 2015. – Niš

nacionalna nedelja 2015

Naša Milica Bugarin iz Niša, predstavnica tima za dojenje, zajedno je sa majkama iz Niša obeležila dve značajne nedelje u oktobru: Nacionalnu nedelju dojenja i Međunarodnu nedelju nošenja beba.

Nacionalna nedelja dojenja obeležava se u 40. nedelji kalendarske godine, simbolično obeležavajući 40 nedelja trudnoće koje se nadovezuju na dojenja od momenta kada se dete rodi. 

Milica Bugarin: “Obeležavanje Nacionalne nedelje dojenja je proteklo opušteno i uspešno. Razgovarala sam sa mamama uglavnom o početku dojenja, jer ili mame i dalje doje, pa nismo pričale o kraju ili prvo dete je neslavno završilo sa sisanjem zbog neinformisanosti u 3-4-om mesecu. Svaki početak je težak, pa i dojenački. Uglavnom mame ne dolaze lako do uspešnog dojenja, ali one koje su istrajne doje i posle 10 dana boravka bebeu inkubatoru i posle carskog reza. Zato mame naoružajte se strpljenjem i znanjem i samo hrabor, ništa drugo sem dojenja i oporavka od porođaja ne treba da radite prvih mesec dana. Čišćenje, kuvanje, druženje, prepustite užoj i široj porodici i prijateljima. Svaku pomoć prihvatite, a moto ovog skupa je bila rečenica jedne mame koja glasi:”On me je svemu naučio”, misleći na svog sina koji je posle izlaska iz inkubatora zanemario konstatacije da je mamina bradavica prevelika, uspešno je uhbatio, odbio odlučno flašicu i sada skoro pet meseci uspešno sisa. Vidimo se uskoro u nekoj novoj priči. Hvala igraonici Sunce uvek i na svemu.”

Ceo tekst je objavljen u Narodnim novinama iz Niša a možete ga pročitati klikom na sliku:

narodne novine 10 2015

 

Video snimak Niške emisije “Belle Amie popodne” u kojoj je gostovala Milica možete videti ovde:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9slYE6wG7m4]

Tereza Miljković
vaša savetnica za dojenje
urednica sajta Super beba

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!